Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da polise roketli saldırı: 2 şehit!

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'lilerin açtığı hendekleri kapatmak için operasyon yapan polis ekiplerine roketli saldırı yapıldı. Saldırıda 2 özel harekat polisi şehit oldu, 3 polis memuru yaralandı.Sur İlçesi'nde operasyonun devam ederken, saat 12.30 sıralarındaFatihpaşaMahallesiYıkıkkaya Sokak'ta polislere ateş açıldı. Saldırıda 3 polis yaralandı.Bu arada olaylar sırasında yaralanan 4 kişi de hastaneye kaldırıldı.

        ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

        Saldırıda polis memurları 30 yaşındaki Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy şehit oldu.

        Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Hasırlı mahallesinde PKK'nın gençlik yapılanması olan YDGH-H'li grubun kazdığı hendekleri kapatmak için çok sayıda polis ekibi bölgeye şafak operasyonu düzenledi. Operasyon sırasında Hasırlı mahallesinde bulunan Kurşunlu camii civarında bekleyen polis ekiplerine roketli saldırı yapılmasıyla çatışma yaşanırken saldırıda 2 özel harekat polis şehit oldu, 3 polis memuru'da yaralandı.

        Şehit polis memurları ile yaralı polisler bölgeye sevk edilen ambulanslarla bölgeden hızla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan polis memurunun sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.

        SUR İLÇESİNE GİRİŞ- ÇIKIŞ YASAK

        Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı kapsamında sur içinde kalan Abdal Dede, Ali Paşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, İskender Paşa, Melikahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz mahallerine çıkan bütün cadde ve sokaklara giriş-çıkışlar yasaklandı.

        Her sokak ve cadde başında önlem alan polis ekipleri, girmek isteyen yaya ve araçları çevirdi. Sur İlçesi'ne açılan Mardinkapı, Urfakapı, Çiftkapı, Tekkapı ve Urfakapı'dan girişler de polisler tarafından engellendi.

        Bazı mahallelerden silah sesleri gelirken, bazı kişiler de evlerine gidemediklerini söyleyerek sokağa çıkma yasağı uygulamasına tepki gösterdi. Gece vardiyasında çalıştıklarını ileri süren bazı kişiler de ısrarla evlerine gideceklerini söylerken, güvenlik güçleri geçişlere izin vermedi.

        POLİSE ATEŞ AÇILDI; 3 YARALI

        Sur İlçesi'nde operasyonun devam ederken, saat 12.30 sıralarındaFatihpaşaMahallesiYıkıkkaya Sokak'ta polislere ateş açıldı. Saldırıda 3 polis yaralandı.

        Bu arada olaylar sırasında yaralanan 4 kişi de hastaneye kaldırıldı. Bu kişilerden 2'si hastaneye ambulanslarla, 2 yaralı da özel araçlarla getirildi.

        VALİLİKTEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

        Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi'nde PKK'nın şehir yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) yönelik sürdürülen ve bu sabah 2 polisin şehit olduğu 3 polisin yaralandığı saldırı ardından ikinci bir emre kadar 'Sokağa çıkma yasağı' ilan edildi. Mahalledeki çatışma sesleri kentin büyük bölümünden halen duyulurken Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

        "Sur İlçesi'nde meydana gelen olaylar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 sayılı il idaresi kanununun 11-C maddesi gereğince İlimiz merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede, (Abdal Dede, Ali Paşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, İskender Paşa, Melik Ahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz Mahallerinde 06.09.2015 Pazar günü 09.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süreci ayrıca ilan edilecektir." (DHA)

        HAVA DESTEKLİ OPERASYON SÜRÜYOR

        Saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

        Merkez Sur ilçesi Fatih Paşa Mahallesi Yeni Kapı Sokak'ta, sabah hendek kazan ve yol kesen terör örgütü ile uzantılarına müdahalede bulunan güvenlik güçlerine düzenlenen roketatarlı saldırıdan sonra bölgede başlatılan operasyon devam ediyor.

        İkinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçedeki bazı mahallelerde silah sesleri duyulurken, birkaç kez de patlama sesi geldi.

        Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, meydana gelen olaylar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede (Abdaldede, Alipaşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, İskenderpaşa, Melik Ahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde) 09.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

        Söz konusu yasağa vatandaşların uymasının can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı kaydedilen açıklamada, sokağa çıkma yasağının bitim süresinin ayrıca ilan edileceği bildirildi.

        YARALI POLİS MEMURLARININ DURUMU İYİ

        Teröristlerce zırhlı polis aracına düzenlenen 2 polis memurunun şehit olduğu saldırıda yaralanan 3 polis, Dicle üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralı polis memurlarından biri yapılan müdahalenin ardından taburcu edilirken, tedavisi süren 2 polisin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

        Bu arada, HÜDA PAR İl Başkanlığından yapılan açıklamada, daha önce Şeyh Sait Meydanı'nda 17.00'de parti üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan basın açıklamasının, sokağa çıkma yasağı nedeniyle iptal edildiği, bunun yerine 14.00'te il başkanlığında basın açıklaması düzenleneceği duyuruldu.(AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ