Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyete yönelik eylem hazırlığında olan 1 kişi tutuklandı

        İstanbul'da PKK terör örgütüne yönelik operasyonda yakalanan 3 kişiden 1'i tutuklandı.

        MİT MüsteşarlığıİstanbulBölge Başkanlığı ileİstanbulİstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinin koordinasyonunda PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda,emniyetmensuplarına saldırı amacıyla keşif çalışması yaptıkları iddia edilen 3 şüpheli yakalandı.

        İstanbulEmniyetMüdürlüğünün Vatan yerleşkesinde sorgulanan ve işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 1'i tutuklandı.

        EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

        Adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden 1'i tutuklandı, 2 şüpheli ise serbest bırakıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "PKK / KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresi ve tespitine yönelik olarak yapılan çalışmalarda emniyet personeline yönelik keşif çalışması yaparak eylem hazırlığında olan 3 şüpheli, MİT Müsteşarlığı İstanbul Bölge Başkanlığı, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizin yapmış olduğu ortak çalışma neticesinde gerçekleştirilen operasyonda yakalanmışlardır. Soruşturma kapsamında yakalanan 3 şüpheliden 1 şüpheli tutuklanmış, 2 şüpheli serbest bırakılmıştır. Olay ile ilgili çalışmalara çok yönlü olarak devam edilmektedir."

        DHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ