Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'de adaylık başvuruları sona erdi

        Cumhuriyet Halk Partisi'nde 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı başvuruları bugün sona erdi.

        Alınan bilgiye göre, başvuruların başladığı 31 Ağustos Pazartesi'den bu yana, CHP Genel Merkezi, bin 500'ü aşkın başvuru aldı.

        Başvuru yapanlar arasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olduğu sırada, terör örgütü DAEŞ militanları tarafından kaçırılan ve 101 gün sonra konsolosluk personeliyle birlikte kurtarılan Öztürk Yılmaz'ın, CHP kontenjanından bulunduğu RTÜK üyeliğinden istifa eden Ali Öztunç'un, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ve eski İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın isimleri dikkat çekiyor.

        Kargo yoluyla gelen başvurular da eklendiğinde, başvuru sayısının artabileceği belirtiliyor.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "7 Haziran'daki milletvekili listesinin büyük ölçüde korunacağını" açıklamasının ardından, mevcut milletvekilleri de başvurularını tamamladı.

        GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI DOSYALARINI VERDİ

        CHP Genel Başkan Yardımcılarının da başvuru dosyalarını ilettikleri öğrenildi.

        Gelecek günlerde, partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) ve Parti Meclisi'ni (PM) toplaması beklenen Kılıçdaroğlu, nihai aday listesini oluşturacak.

        7 Haziran'daki seçimde başarısız olan illeri de masaya yatıracak parti yönetiminin, bu illerde sürpriz adaylar gösterebileceği ifade ediliyor

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ