Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cizre’de cenazeler buzda bekletiliyor

        Melih YİĞİT /ŞIRNAK

        Şırnak Valiliği’nin, Cizre İlçesi’nde ilan ettiği sokağa çıkma yasağının 4. gününde de çatışmalar sürdü. Telefon, internet ve elektriklerin de kesik olduğu ilçede bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı’nda uçak seferleri yapılmıyor. Sokağa çıkma yasağının olduğu ilçede yaşanan çatışmalarda 4 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu belirtiliyor. İki kişinin de patlama sesleri yüzünden kalp krizi geçirerek öldüğü iddia edildi.

        Mahallelere ambulans girişleri engellendiği için cenazeler evlerde ve camilerde buzla korunarak bekletiliyor. İlçede çıkan çatışmalarda, çok sayıda örgüt mensubunun yaralandığı ve yakalandığı bildirildi. Çatışmalar sırasında 35 günlük Mehmet Tahir Yaramış isimli bebek, Cemile Çağırga (13), Sait Çağdavul (19) ve Mehmet Emin Levent’in (21) hayatlarını kaybettiği öğrenildi.

        Yaşanan patlamalar nedeniyle Hacı Ata Borçin (70) ve Hetban Bülbül (65) isimli vatandaşlar öldü. Mahallelere ambulans girişleri engellendiği için cenazeler evlerde ve camilerde buzla korunarak bekletiliyor. Cizre’de bulunan HDP heyeti,“İki yurttaşımız kalp krizi sonucu, bir bebek hastaneye götürülemediği için, 10 yaşındaki bir kız çocuğu ile iki genç de silahlı yaralanma sonucu olmak üzere toplam 6 yurttaşımız yaşamını yitirmiş durumdadır”açıklaması yaptı.

        Bu arada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve avukat Muhammed Neşet Girasun, Cizre’de 4 günden bu yana devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılması için Mardin İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ