Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yarbay İlker Çelikcan yaralıları kurtarmaya çalışırken şehit oldu

        Uğur USLUBAŞ/BURSA

        Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın (40), teröristlerin saldırısında önündeki zırhlı araçta yaralanan askerleri kendi kullandığı zırhlı araçla hastaneye yetiştirmeye çalışırken meydana gelen patlamada şehit olduğu belirtildi.

        Doktor olan eşinin İstanbul'da görev yaptığı öğrenildi.

        CENAZE TÖRENİ ERTELENEDİ

        Sağlık Bakanı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Dağlıca'da şehit olan Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan'ın baba evine taziye ziyaretinde bulundu.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehit yarbayın cenaze töreninin yarın öğlen namazına ertelendiğini bildirdi.

        Daha önce Yarbay Çelikcan için ikindi vakti Mihraplı Camisi'nde tören düzenleneceği açıklanmıştı. Şehit Yarbay Çelikcan yarın öğle vakti Mihraplı'daki törenin ardından toprağa verilecek.(İHA)

        SAĞLIK BAKANI ŞEHİT YARBAY'IN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kurmay Yarbay İlker Çevikcan'ın, Bursa'da yaşayan ailesini ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, Şehit Yarbay için bugün yapılması planlanan cenaze töreninin, Van'daki törenlerin uzaması nedeniyle yarın yapılacağını söyledi.

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bugün Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile Dağlıca Bölgesi'nde şehit düşen Kurmay Yarbay İlker Çevikcan'ın, ailesini ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler öğle saatlerinde Şehit Yarbayın'ın Bursa'nın Merkez Nilüfer İlçesi Çalı Mahallesi'nde oturan annesi Fatma ve babası Niyazi Çevikcan'ın evine geldi. Bakan Müezzinoğlu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, bugün son yolculuğuna uğurlanması planlanan Şehit Kurmay Yarbay İlker Çevikcan'ın cenaze töreninin, Van'daki törenlerin uzaması nedeniyle, yarın Mihraplı Camii'nde öğleleyir kılınacak cenaze namazı ardından Hamitler Mezarlığı'ndaki şehitliğine defnedileceğini açıkladı.

        Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirten Müezzinoğlu, bu sürecin milletçe birlik ve beraberlik içersinde atlatılacağını söyledi. Şehitlere rahmet, ailelerine ise başsağlığı dileyen Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

        "Sabırla, cesaretle, metanetle birbirimize birlik ve beraberlik, milli birlik ve beraberlik içerisinde bayrak, vatan uğruna inşallah bu süreçleri aşacağız. Bu insanlık dışı katliamları yapan terör örgütünde öyle ya da böyle bu millet hakkından gelecektir. Bunlarda insanlık dışı suçlarının bedelini ödeyecek. Tarihin karanlık sayfalarına gömülüp gideceklerdir."

        Konuşmasında, Iğdır'da polislerin şehit edildiği saldırıyıda değerlendiren Bakan Müezzinoğlu, dün ve bugün olanların dış güçlerin desteği ile milletin birlik ve beraberliğini bozmaya yönetilik bir anlayış olduğunu anlattı. Müezzinoğlu, "Bu dış güçleri millet okuyor. Milletçe birlik ve beraberliğimizi bozmak istiyorlar. İnanıyorum ki milletçe tekrar kenetlenip birlikte bu ülkenin toprak bütünlüğüne kardeşlik birlikteliğine vesile olacaktır" diye konuştu.

        Aanne ve babasının evine üzerinde fotoğrafı bulunan ve 'Onurumuz Kurbay Yarbay İlker Çevikcan' yazısının yer aldığı Türk Bayrağı asılan Şehit Yarbay için bugün Bursa'daki camilerde sela okutuldu. Ulucami'den okunan sela merkezi sistem aracılığı ile tüm camilerin hoparlörlerinden yayınlandı.(DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ