Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dağlıca şehidi Okan Taşan son yolculuğuna uğurlandı

        Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan Astsubay Üstçavuş Okan Taşan için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

        Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangasının omuzunda Kocatepe Camisi'ne getirildi.

        Şehit Taşan için burada düzenlenen törene, babası Bayram, annesi İsmigüzel, eşi Aylin ve 5 yaşındaki oğlu Meriç Taşan ile yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, kuvvet komutanları, polis müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Törene katılan vatandaşların bazıları Türk bayrağı taşıdı.

        Törene, şehidin eşi Aylin Taşan'ın polis üniformasıyla, oğlu Meriç'in ise askeri kıyafetle geldiği görüldü.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Akar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve öteki protokol mensupları, tören öncesi şehit ailesine taziyelerini sundu.

        Şehidin acılı ailesi, yakınları ve askerler tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, cenaze namazında, şehidin babası Bayram Taşan'ın yanında saf tuttu.

        Cenaze namazının ardından şehit için dua edildi, helallik istendi. Avludaki vatandaşlar, tekbir getirdi ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

        "EŞİ ASKER SELAMIYLA UĞURLADI"

        Şehidin naaşı top arabasına götürülmeden önce, eşi Aylin ile oğlu Meriç Taşan tabuta sarıldı. Babasının tabutu götürülürken, oğlu Meriç el salladı.

        Top aracına konulana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yılmaz, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, cenazenin arkasından yürüdü.

        Aylin Taşan, eşini, asker selamı vererek top arabasına uğurladı. Şehidin cenazesi, daha sonra askerlerin omzunda top arabasına konuldu.

        Şehidin cenazesi, Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ