Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Saylan’a yapılan suçlamalar ‘ekleme’ çıktı

        Sedef Şenkal DEMİR / HABERTÜRK

        ‘Kaffes Eylem Planı’, ‘Amirallere suikast’, ‘Gölcük belgeleri’, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği 86 sanıklı ‘Poyrazköy’ davasına ulaşan son bilirkişi raporunda da dava dayanağı olan hard diske sonradan suç delilleri eklendiği ortaya çıktı.

        Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bel kemiğini oluşturan ‘Kafes Eylem Planı’nın yer aldığı 3 No’lu DVD’nin üzerindeki imzaların taşıma çıkmasının ardından; mahkemeye ulaşan Kadıköy ÇYDD’den el konulan Maxtor Hard Disk ile ilgili raporda da hard diske sonradan bilgi yüklemesi yapıldığı saptandı.

        Bilirkişi, sabit hard diskte yer alan “Türkan Saylan 3.doc”, “Türkan Saylan’a Mektup.doc” ve “Liste açıklama docx” belgelerinin, ÇYDD’nin sabit diskine Windows kapatıldıktan sonra kopyalandığını tespit etti. İddianamede suç unsuru içeren dosyalar arasında gösterilen “Türkan saylana ön yazı.doc” isimli Word dosyasının 4 Nisan 2009 tarihinde oluşturulmuş olmasına rağmen, son kayıt tarihinin geçmişe ait 27 Eylül 2008 olarak görünmesinin ise hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtildi. Raporda “İşletim sisteminin son kapatılma tarihinden sonra, disk içerisinde işlemlerin yapıldığı saptanmıştır” denildi.

        ADLİ İMAJA DİKKAT

        Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Fizik İhtisas Dairesi Bilişim ve Teknoloji Suçları Şubesi’nin düzenlediği 9 Eylül 2015 tarihli 26 sayfalık raporda; sabit hard diske 10 Nisan 2009 tarihinde el konulduğu belirtildi ve hard diskin adli imajının 15 Mart 2009 tarihinde alınmış olmasının yorumu mahkemeye bırakıldı.

        Raporda, Windows işletim sisteminin en son kapatılmasından sonra diskin içerisine suç delili dosyaların eklendiği ve silindiğinin anlaşılmış olduğu ifade edilerek söz konusu hususun “sahtecilik” olup olmadığının mahkemece yorumlanmasının uygun olacağı da belirtildi. Poyrazköy davasının duruşması, bugün Anadolu Adliyesi’nde görülecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ