Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tatvan’da hava destekli operasyon başlatıldı

        Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında, PKK'lılara yönelik hava destekli operasyonlar başlatıldı. Operasyon kapsamında PKK'lıların bulunduğu değerlendirilen bölgedeki birçok alan helikopterle taranarak bombalanıyor.

        Geçen günlerde Bitlis-Tatvan ve Tatvan-Van kara yollarına yüklü miktarda patlayıcı döşendiği ihbarı değerlendirilerek her gün yüzlerce aracın kullandığı yol güzergahlarındaki menfezlerin altında patlamaya hazır birçok patlayıcı tespit edilip etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleri, patlayıcıları döşeyen PKK'lılara yönelik Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalına hava destekli operasyon başlattı.

        Tatvan'dan havalanan helikopterlerle Tatvan'ın Tokaçlı köyü yakınlarındaki dağlık alan ablukaya alınırken, PKK'lıların ve kamplarının bulunduğu değerlendirilen alanlar helikopterler tarafından taranarak bombalanıyor.

        Yapılan hava destekli operasyonlar Tokaçlı köyünden izlenebilirken, helikopterlerce bombalanan alanlardan şiddetli patlama sesi ve dumanların yükseldiği gözlemlendi.

        "HDP'LİLER CANLI KALKAN OLMAK İÇİN OPERASYON BÖLGESİNE GİTTİ"

        Operasyonların bu gün devam ettiği belirtilirken, bölgede askeri operasyonların başlatıldığını öğrenen HDP Bitlis ve Tatvan HDP il ve ilçe örgütleri canlı kalkan olmak için bölgeye gitti.

        HDP Bitlis Milletvekili Mızgin Irgat ve Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik HDP ekibi bölgede bir süre incelemelerde bulundu.

        Yapılan incelemelerin ardından operasyonların yapıldığı kırsala doğru ilerleyen grup, bölgede canlı kalkan eylemi başlattı.

        Öte yandan Tatvan kırsalında başlatılan operasyonlarla ilgili henüz herhangi resmi bir açıklama yapılmadı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ