Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bursa'da omuz omuza verdiler, teröre karşı yürüdüler

        İsmet ACAR / GAZETE HABERTÜRK

        Artan terör ve gelen şehit haberlerinin ardından birçok yerde olduğu gibi Bursa’da da şehitleri anma yürüyüşleri yapıldı. Ancak önceki gece Yenişehir İlçesi’nde yaşanan çatışmada 8 kişi yaralandı. Bu gelişmenin ardından dün, Bursa’da Güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun bulunduğu Emek Mahallesi’nde, bir araya gelen ve birkaç dernekle başlayan yürüyüşe kısa süre sonra başka hemşeri dernekleri ve yüzlerce kişi katıldı.

        BİR TARAFTA BİTLİSLİLER YANI BAŞINDA ÜLKÜCÜLER

        Bir tarafta Bitlisliler, bir tarafta eski Emek Ülkü Ocağı Başkanı Akın Yalçın ile birlikte ülkücülerin de katıldığı yürüyüşe, Erzurum Oltulular da destek verdi. “Dostluk yürüyüşü”ne dönüşen Türk ve Kürt vatandaşlarını bir araya getiren eylem, Emek Polis Merkezi’nin önüne kadar devam etti. Polis merkezinin önünde toplanan kalabalık “Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir” sloganları attıktan sonra dernek başkanları tek tek söz aldı. Çocuklara ve gençlere sahip çıkılmasını ifade eden dernek yöneticileri, provokasyonlara kapılıp kardeşliğe gölge düşürülmemesini istedi.

        Yürüyüşe katılan Kürt vatandaşlar PKK’nın Kürtleri temsil etmediğine vurgu yaparak, terör eylemlerinin en çok Kürtleri mağdur ettiğini ifade etti. Dernek yöneticileri, şehit olan her asker ve polisin acısını kendilerinin de yaşadığını anlattı. Emek Mahallesi’nde yaşayan Kürt vatandaşların terör örgütüne destek vermediği gibi sempati de duymadığı dernek yöneticileri tarafından dile getirildi.

        BİRLİK VE KARDEŞLİK ÇAĞRISI YAPTILAR

        Eyleme katılan Bursa Tokatlılar Vakfı Başkanı Mustafa Alpat, Bitlisliler Derneği Başkanı Mehmet Demir, Erzurum Oltulu Derneği Başkanı Metehan Bayrak, Zekai Gümüşdiş Mahalle Muhtarı Talip Abalıoğlu, Giresun Doğankent Kültür Derneği Başkanı Osman Topkara, Fatih Mahalle Muhtarı Mustafa Kaya, eski Emek Ülkü Ocağı Başkanı Akın Yalçın ile Turhal Dernek Başkanı Mustafa Batırır, “mahalledeki gençlere ve çocuklara sahip çıkılması, şiddet eylemlerinden uzak tutulması ve provokasyonlara kapılmalarının engellenmesi” çağrısı yaptı.

        ‘HERKES ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKSIN’

        Bursa Valisi Münir Karaloğlu da kentte yaşanan olaylara karşı sağduyu çağrısı yaptı. Karaloğlu, “Terör örgütü 30 senedir bu ülkede Türk- Kürt kavgası çıkarmaya çalıştı. Bugün kendi komşumuzun işyerine, evine, aracına zarar vererek terör örgütünün amacına kimse hizmet etmesin. Annelere- babalara çağrım, çocuklarına gençlerine sahip çıksın. Gençlerimizi sokaktan çekelim. Bu devlet güçlüdür ve terör örgütünün hakkından gelir” dedi. Bursa’nın Yenişehir İlçesi’nde, önceki gece toplanan yaklaşık 400 kişi ile HDP binasının bulunduğu bölgede bulunan yaklaşık 200 kişi arasında çıkan ve 8 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak 7 kişi gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ