Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Niksar'da ölü bulunan Uzman Çavuş Abdullah Çalışkan toprağa verildi

        Tokat'ın'ın Niksar İlçesi'nde 15 gündür kayıp olarak aranan ve dün bir tarla kenarında ölü bulunan Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Çalışkan'ın cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Aşağıcumafakılı Köyü'nde toprağa verildi.

        Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Çalışkan'ın, Bingöl'deki görevinin ardından Tokat'ın Niksar İlçesi Jandarma Komutanlığı'na tayini çıktı. Çalışkan, 24 Ağustos'ta burada görevine başladı. İki gün sonra kendisini arayan ailesi ve mesai arkadaşları, Çalışkan'a ulaşamayınca bölgede arama çalışmaları başlatıldı.

        15 günlük çalışmanın ardından dün akşam saatlerinde Akpınar Mahallesi Yücelen Küme evleri bölgesinde tarlaya giden vatandaşlar, burada yerde hareketsiz yatan bir kişiyi fark ederek durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polis ve jandarma ekipleri, tarla kenarında yatan ve çürümeye başlamış ceset üzerinde inceleme yaptı. Yapılan otopsinin ve ailesinin vücudundaki bir izden çocuklarını teşhis etmesinin ardından cesedin Abdullah Çalışkan'a ait olduğu belirlendi. Ayrıca cenazenin yanında bir adet boş kovan ve tabanca bulundu. Cenaze daha sonra otopsi için Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

        Çalışkan'ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi Tokat'tan alınarak memleketi Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne getirildi. Cenaze, Sorgun Salih Paşa Camii'nde kılınan ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Aşağı Cumafakılı köyü mezarlığında toprağa verildi. Çalışkan'ın cenaze törenine Kaymakakam Ali Arslantaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Metin Gezer, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, daire müdürleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenazede Uzman Çavuş Çalışkan'ın bazı yakınları sinir kriizi geçirdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ