Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Topçu: "Derhal azledilmelidirler"

        Edirne'den karayolu ile Tekirdağ'a geçen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Vali Enver Salimoğlu'nu makamında ziyaret etti. Valilikte gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Topçu, kendisine bakanlık görevi tebliğ edildiğinde söylediği sözlerinin arkasında olduğunu hatırlatarak, "Devletimiz emretti, biz de 'Başüstüne' dedik. Devlette bir günlük görev de, bin yıllık görev de aynıdır. Çünkü milletin makamlarıdır, millete hizmet makamlarıdır. Elimizden ne gelirse onu yapacağız. Gerekirse 24 saati 25 saate taşıyabiliriz demiştim. Evet ilk günler itibariyle Ardahan, Kars yani serhat şehirlerimize sonra Konya'mız ondan sonra Balıkesir, dün İstanbul işte bugün Edirne, Tekirdağ yarın inşallah Çanakkale'yi ziyaret edeceğim" dedi.

        "DERHAL AZLEDİLMELİDİRLER"

        Cizre'ye girmek isteyen HDP'li bakanları eleştiren Bakan Topçu, "Devletin makamları millete hizmet için vardır. Devletin, milletin ve vatanın korunmaz bütünlüğünü korumak için vardır. Mecliste yemin etmiş insanlardır, bu yeminin gereğini yapmaları gerekir. Bence bu yeminle alakalı sıkıntıları varsa derhal azledilmeleri gerekir, hemen azledilmeleri gerekir. Bakın açıkça söylüyorum. Bizim bakanlar kurulu olarak görevimiz nedir? Anayasa gereği kurulduk, bu Anayasa gereği inşallah milletimizin önüne sağlıklı bir şekilde, huzurlu bir şekilde birlik beraberlik içinde sandığı koymaktır. İkinci meselemiz nedir? Devletin bir saniyesi bile boşa harcanmadan millete hizmet etmektir. Eşkiya ya mihmandarlık ve yataklık etmek değildir. Eşkiyanın sözcülüğünü yapmak değildir. Bunun için eğer bu görev onları rahatsız ediyorsa, bence kendilerinin inandıkları şeylere göre bir ahlakları varsa derhal istifa etmeliler, veyahut azledilmeliler" diye konuştu.

        Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu valilikten sonra Namıl Kemal Kültür Evi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Rakoczi Müzesi ziyaretinin ardından kentten ayrıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ