Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'nin 15 Genel Başkan Yardımcısı ve görevleri belli oldu

        HABERTURK.COM

        AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında belirlenen yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ilk toplantısını yaptı.Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

        Toplantıda, Mustafa Ataş, Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu, Mehmet Özhaseki, Naci Ağbal, Selçuk Özdağ, Vedat Demiröz, Fatma Betül Kaya, Ayhan Sefer Üstün ve Çiğdem Karaaslan MYK'nın yeni üyeleri olarak yer aldı.

        Toplantıda 15 Genel Başkan Yardımcısı belirlendi. Partili çevrelerde isimlerin seçimlerinde "Liyakat, Ehliyet ve Saygınlık" ölçülerinin geçerli olduğu yorumları yapıldı.MKYK sürerken alınan karar neticesinde AK Parti yeni Sözcüsü Ömer Çelik, Parti Genel SekreteriAbdülhamit Gül oldu.

        Siyasi ve Hukuk işlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin oldu.

        AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI

        AK Parti MKYK sonrası açıklanan 15 Genel Başkan Yardımcısı şöyle;

        Parti Sözcüsü:Ömer Çelik

        Siyasi ve Hukuk işlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Mehmet Ali Şahin

        Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Mevlüt Çavuşoğlu

        Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Mehmet Özhaseki

        Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Mustafa Ataş

        İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ayhan Sefer Üstün

        Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Bekir Bozdağ

        Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Naci Ağbal

        Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Selçuk Özdağ

        Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Nükhet Hotar

        Araştırma-Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Fatma Betül Kaya

        Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Vedat Demiröz

        Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Çiğdem Karaaslan

        Dünkü kongrede 13 Genel Başkan Yardımcılığı koltuğu sayısı 15'e yükselmişti.

        AK PARTİ'NİN 2 NUMARASI DEĞİŞMEDİ

        Siyasi ve Hukuk işlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yine Mehmet Ali Şahin yürütecek.

        ÖMER ÇELİK: HEM MKYK HEM MYK ÇOK DAHA AKTİF OLACAK

        AK Partinin yeni Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AK Parti dün kongresini yapmış bir parti olarak hiç ara vermeden Türkiye'ye hizmet etmeye, Türkiye'nin demokrasisini güçlendirmek için yeni işlere imza atmak üzere değerlendirmeler yapmaya devam ediyor. Önümüzde de seçim takvimi var. Bu sebeple hem MKYK hem MYK çok daha aktif olacak" dedi.

        ESKİ ÜYELERE TEŞEKKÜR

        Çelik, önceki MKYK ve MYK'nın son derece pozitif işlere imza attığını ifade ederek, "Orada görev yapan bütün arkadaşlarımıza imza attıkları nitelikli işler, AK Parti tarihinde imza attıkları büyük başarılar ve Türk siyasi hayatına getirdikleri, kazandırdıkları nitelikli üretimler sebebiyle bir kere daha teşekkür ediyoruz. Yeni bir MKYK ve MYK ile yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

        MYK toplantısının bu akşam yapılacağını ve toplantıda ilk siyasi değerlendirmelerde bulunacağını anlatan Çelik, şöyle devam etti:

        "Kongremizden sonra bu görev değişikliği, yeni arkadaşlarımızın bu yeni sorumlulukları üstlenmesi anlamına geliyor. Geçen dönemde hem MKYK'mızda hem de MYK'mızda çok değerli siyasetçiler, Türk siyasi hayatı için her biri birer marka olan siyasetçiler bu görevleri başarıyla üstlenerek çok önemli işlere imza attılar. Her MKYK döneminde biz pek çok krizle, pek çok zorlukla karşı karşıya kaldık ve bunların hepsi, MKYK'mızın MYK'mızın yüksek politik iradesiyle, yüksek demokratik iradesiyle aşıldı. O sebeple, bu son dönemde de karşı karşıya kaldığımız zorluklar karşısında dirayetle ve basiretle mücadele eden, sivil toplum lehine, sivil siyaset lehine ve demokrasimizin güçlenmesi lehine çok önemli kararlara imza atan MKYK'da ve MYK'da geçmişte görev yapmış bütün arkadaşlarımıza bir kere daha en içten teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz."

        "BAŞLI BAŞINA BİR COŞKUYDU"

        Çelik, parti kongresinin zor, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda son derece hassas dönemden geçtiği zaman diliminde gerçekleştiğini ifade ederek, şehitlere saygı ve içinden geçilen durumun hassasiyeti sebepleriyle normal bir kongrede olması gereken, o siyasi partinin düğün, bayram havasının kongreye yansıtılmadığını, müzik çalınmadığını belirtti.

        "Fakat esas coşkunun, demokrasi ve sivil siyaset alanında Türkiye'nin en güçlü organizasyonu, en güçlü siyasi varlığı olan AK Parti'nin yeniden Ankara'da, bütün unsurlarıyla beraber, hem teşkilatıyla hem vatandaşlarla buluşması olduğunu" söyleyen Çelik, "Bu başlı başına bir coşkuydu. Zaten salonda, normal bir siyasi organizasyonda, siyasi toplantıda olması gereken ve oradaki coşkuyu sağlamak üzere hazırlanmış ek destek unsurlarının olmamasına rağmen, bizatihi oradaki siyasi felsefe, oradaki ilk günkü aşkla, ilk günkü iradeyle devam etme, geleceğe dönük olarak yol yürüme iradesindeki sağlamlık bu coşkuyu orada, kendi içerisinde tesis etti" diye konuştu.

        "HİÇ ARA VERMEDEN..."

        Partisinin kongresinden bir kere daha Anadolu'nun her tarafına, Türkiye'nin demokrasisini güçlendirmek, Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak ve önümüzdeki dönemde daha büyük hedeflere, daha güçlü işlerle imza atarak, partisinin büyük desteği ve liderliğiyle devam etmesini sağlamak üzere bir bakıma mutabakatlarının yinelendiğini, siyasi iradelerinin tazelendiğini ifade eden Çelik, tüm parti teşkilatlarına, özellikle kongreye ilgi gösteren, tebriklerini gönderen aziz millete teşekkürlerini iletti.

        Çelik, şunları kaydetti:

        "Biraz sonra MYK'mızı yapacağız. Şu andan itibaren MKYK'mız Türkiye'nin siyasi meseleleriyle ilgili önündeki gündemi, önündeki ajandayı değerlendirmeye başladı. AK Parti dün kongresini yapmış bir parti olarak hiç ara vermeden Türkiye'ye hizmet etmeye, Türkiye'nin demokrasisini güçlendirmek için yeni işlere imza atmak üzere değerlendirmeler yapmaya devam ediyor. Önümüzde de seçim takvimi var. Bu sebeple hem MKYK hem MYK çok daha aktif olacak. Arkasından da Başbakanımız MYK'yı toplayarak, doğrudan parti yönetimiyle ilgili olarak yapılacak işler hiçbir aksamaya sebebiyet verilmeksizin, hiçbir aralık verilmeksizin, hiçbir es verilmeksizin, hiçbir yorgunluğa izin verilmeksizin aynı şekilde devam edecek.

        Bir kere daha yeni MKYK ve MYK üyelerimizi tebrik ediyoruz. Bu listeye destek veren delegelerimize bilhassa teşekkür ediyoruz. AK Parti Kongresine tebriklerini ileten, desteklerini ileten değerli vatandaşlarımıza, sevgili kardeşlerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ