Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak şehidi Şahin Altmış memleketi Malatya'da toprağa verildi

        Şırnak’tan uçakla Malatya Erhaç Havalanı’na getirilen şehit polisin naaşı daha sonra Koyunoğlu Mahallesi’ndeki baba ocağına son kez getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu baba ocağında alınan helalliğin ardından şehidin naaşı Şehir Mezarlığı’ndaki şehitliğe götürüldü.

        Buradaki cenaze törenine, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Hududi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile çok sayıda asker ve polis, daire müdürleri, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ile siyasi partililer ve binlerce Malatyalı katıldı.

        Şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu polis mangası tarafından musalla taşına getirildiği sırada çocukları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Bu sırada şehit polisin küçük oğlu Enes babasının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Küçük çocuğu teselli eden Vali Kamçı da gözyaşlarına hakim olamadı.

        İl Müftüsü Ümit Çimen'in duası ve kılınan cenaze namazının ardından şehidin eşi Özlem, kızı Zeynep ile oğulları Furkan ve Enes babalarının tabutlarına son kez sarıldılar. Şehidin naaşı, daha sonra 'Şehitler ölmez Vatan bölünmez’ sloganları ile Malatya Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi. Polis mangasının saygı atışından sonra Vali Kamçı, şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağını şehit ailesine verdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ