Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yol kesen PKK'lıların açtığı ateş sonucu 1 uzman çavuş yaralandı

        Bingöl-Erzurum Karayolu'nu, Karlıova İlçesi'ndeki Herdo Deresi Mevkii'nde keserek, kimlik kontrolü yapan bir grup PKK'lı, durmayarak yoluna devam eden bir uzman çavuşa ateş etti. Yaralanan uzman çavuş, yaralı olmasına rağmen Karlıova Devlet Hastanesi'ne kadar gelmeyi başardı.

        Karlıova-Erzurum Karayolu üzerindeki Herdo Deresi Mevkii'nde, sabah erken saatlerde itibaren yol kesen kalabalık bir PKK'lı grup, yoldan geçen araçları durdurarak içinde bulunanlara kimlik kontrolü yaptı.

        Araçlardan indirdiği sürücü ve yolculara örgüt propagandası yapan PKK'lılar, Kiğı İlçesi'nden gelerek Karlıova'ya gitmeye çalışan ve adı açıklanmayan bir uzman çavuşun aracını da durdurmak istedi.

        PKK'lılar, oluşturulan kontrol noktasına gelen ancak durmayarak yoluna devam eden uzman çavuşun arkasından ateş açtı. Açılan ateş sonucu uzman çavuş koluna isabet eden mermilerle yaralandı. Yaralı olmasına rağmen aracını Karlıova İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne kadar kullanan uzman çavuş, daha sonra buradaki askeri birimlerin devreye girmesiyle birlikte, Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Uzman çavuşun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

        PKK'lıların yol kestiği bilgisi üzerine güvenlik güçleri havadan ve karadan Herdo Deresi Mevkii'ne operasyon düzenledi. PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas kurulmasına rağmen teröristlerin ormanlık alana kaçtığı belirtildi. Operasyon sonrası kapanan Karlıova-Erzurum Karayolu da tekrar araç trafiğine açıldı.

        ERZURUM-BİNGÖL KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

        Bölücü terör örgütü PKK'nın yol kesmesi nedeniyle Erzurum- Bingöl karayolu ulaşıma iki taraflı kapatıldı.

        Erzurum'un Çat ilçesi ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasındaki karayolu, bugün sabah saatlerinde Çirişli bakımevi yakınlarında teröristler tarafından kesildi. Yoldan geçen araçları durduran ve propaganda yapan bir grup teröristin eyleminin ardından Çat- Karlıova karayolu her iki taraftan ulaşıma kapatıldı. İki kesimde de araç kuyruğu uzarken, teröristlerin yakalanması için operasyonlar başlatıldı.

        Öte yandan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde sürdürülen operasyonlar sırasında bir bölücü terör örgüt mensubunun etkisiz hala getirildiği bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ