Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Iğdır'da 13 polisin şehit olduğu saldırıda köy muhtarı gözaltında

        PKK'nın Iğdır'daki 13 polis memurunun şehit olma tuzağını, 20 bin liraya aldığı kamyonete 5 ton bomba yükleyerek gerçekleştirdiği ortaya çıktı.Önce kamyonetinin gasp edildiğini öne süren ve ardından PKK'lı bir teröriste sattığı ortaya çıkan Salih Padir ile aracılık eden Yazlık Köyü Muhtarı Musa Padak yakalanarak Adliye'ye verildi.

        Iğdır'dan Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüs ile korumaları taşıyan iki zırhlı aracı hedef alan bombalı tuzak, 8 Eylül günü saat 08.45'te meydana geldi. Iğdır'dan yola çıkan servis minibüsü ile güvenliklerini sağlayan korumaları taşıyan iki zırhlı araç, Aralık İlçesi'ne bağlı Çamurlu Köyü yakınlarından geçerken şiddetli patlama meydana geldi. Patlamada minibüs ve zırhı araçlarda bulunan 13 polis memuru şehit olurken, 1 polis memuru da yaralandı.

        BOMBA, BİR KÖYÜN SAMANLIĞINDAN KAMYONETE YERLEŞTİRİLDİ

        Ülke genelinde büyük üzüntüye ve tepkiye yol açan olayın ertesi günü, güvenlik kuvvetlerine Iğdır'ın Halfeli beldesinde oturan 39 yaşındaki Salih Padir başvurdu ve 76 DP 825 plakalı üstü açık kamyonetinin PKK tarafından gasp edildiğini, terör örgütünün eylemlerinde kullanmasından korktuğunu bildirdi. İfadesi alınan Salih Padir, daha önce Yazlık Köyü Muhtarı Musa Padak aracılığı ile tanıştığı 'Firaz' kod adlı PKK'lıya 2001 model kamyonetini satmak için pazarlık ettiğini iddia etti. Bunun üzerine 9 Eylül günü Muhtar 49yaşındaki Musa Padak da yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada, Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Yazlık Köyü Muhtarı Musa Padak ve Salih Padir, kamyoneti 'Firaz' kad adlı PKK'lıya 20 bin lira karşılığında sattıklarını itiraf etti. Alınan ifadeler ve elde edilen bilgiler ışığında 13 polis memurunun şehit edilme olayı şöyle gelişti:

        "PKK'lılar Bulakbaşı Köyü'ndeki bir samanlıkta sakladıkları 5 ton bombayı yükleyerek kamyoneti, Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Çamurlu Köyü yakınında karayolunun kenarına bıraktı. 'Firaz' kod adlı terörist, kamyonette bulunan bombaları uzaktan kumandayla infilak ettirerek gerçekleştirdi. Terörist, çevredeki çiftçilerinden birine ait bir traktörü gasp etti ve olayı gerçekleştirdiği yerden uzaklaştı."

        Olayla ilgili gözaltında bulundurulan Salih Padir ve Muhtar Musa Padak, bugün Aralık'ta Adliyeye verildi. Sıkı güvenlik önlemleri altında Adliyeye verilen Salih Padir ve Musa Padak'ın sorgusuna başlandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ