Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'de Türkeş'in ihtarnamesine tepkiler

        Saliha ÇOLAK/HABERTÜRK

        Seçim hükümetine bakan vermeme yönündeki parti kararına rağmen Başbakan Davutoğlu’nun teklifini kabul ederek Başbakan Yardımcısı olan ve ardından partisinin Merkez Disiplin Kurulu kararıyla ihraç edilen Tuğrul Türkeş’e, MHP’de kapılar kapandı.

        Partisi MHP’den ihraç edilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in, “Partisini iktidara taşıdığı, bir gizli örgüte değil hükümete girdiği, ihraç kararının Merkez Disiplin Kurulu yerine Grup Disiplin Kurulu’nca verilmesi gerektiği” yönündeki itirazlarını içeren ihtarnamesi genel merkezde tepkiyle karşılandı.

        MHP, noter aracılığıyla ihtar gönderen ve partiden ihracına yönelik kararın hukuki olmadığını savunan Türkeş’in bu girişimini, “reklama dönük hareketler” olarak değerlendirdi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkeş’in kendileri için “Yok hükmünde” olduğunu belirtirken, “Bizim için bir kıymeti harbiyesi yok. Kendisi artık muhatabımız değil” dedi.

        BÜYÜKATAMAN’DAN TEPKİ

        Türkeş’in ihtarname göndermesinin gündemde kalmaya dönük bir hareket olduğunu belirten Büyükataman, şöyle devam etti: “Kendisini gündemde tutmaya yönelik bir kurnazlık. Hukuki bir kıymeti yok. İtiraz edebilir tabii. İtiraz, yetkili arkadaş tarafından incelenir. Gazeteler aracılığıyla, böyle bir girişimde bulunması, konuyu gündeme getirmesi tamamen reklamdan öte anlam taşımayan, reklama dönük bir hareket. Onun için bizim gözümüzde bir değeri yok.” Merkez Disiplin Kurulu’nun ihraç kararının Türkeş’e tebliğ edildiğini anımsatan Büyükataman, bu aşamadan sonra karara itirazın değerlendirmeye alınacağını, partinin ihraç kararında ısrar etmesi durumunda Türkeş’in mahkemeye de başvurabileceğini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ