Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mardin Üçyol'da polise saldırı

        Nusaybin İlçesi'nin Üçyol Mevkii'nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına terör örgütü PKK'lılar saat 23.40 sıralarında bombalı saldırı düzenledi.Zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar yola tuzakladıkları tahrip gücü bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada komiser yardımcısı Oktay İzgi, polis memurları Çağdaş Aslan ve Sezgin Uludağ şehit oldu, 1 polis yaralandı. Yaralı polis memuru Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

        EKMEK TANDIRINA GİZLEMİŞLER

        Bombanın yol kenarında bulunan veekmekiçin kullanılan tandıra tuzaklandığı belirlendi. Patlama ve çatışma nedeniyle sokakta buluna birçok ev ve işyeri zarar gördü.

        ŞEHİTLER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

        Şehit olan komiser Oktay İzgi ile polis memurları Sezgin Uludağ ve Çağdaş Arslan için tören düzenlendi.

        Üç şehidin Türk bayrağına sarılı naaşları Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Meslektaşlarının omuzlarında taşınan tabutların katafalka konulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu.

        Törenin ardından Mardin Havalimanı götürülen şehitlerin naaşı, uçakla memleketlerine gönderildi. Şehit İzgi'nin cenazesi Kayseri, Uludağ'ın cenazesi Isparta ve Arslan'ın cenazesi de Zonguldak'a götürülecek.

        ŞEHİT İZGİ 25 NİSAN'DA ÇIKAN OLAYLARDAN FOTOĞRAF PAYLAŞMIŞ

        Şehit olan Komiser YardımcısıOktayİzgi'nin Kayseri'de bulunan baba ocağına ateş düştü.

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait zırhlı aracın geçişi esnasında patlatılmış, patlamada birisi komiser 3 polis şehit olurken, 1 polis de ağır yaralanmıştı. Patlamada şehit olan evli ve 2 çocuk babası komiser yardımcısıOktayİzgi'nin merkez Melikgazi ilçesi Osmanlı Mahallesi'nde bulunan baba ocağına haber tez ulaştı. Şehit haberinin gelmesi ile beraberşehitOktayİzgi'nin yakınları da babasının evine akın etti.

        Öte yandan, patlamada şehit olan komiser yardımcısıOktayİzgi'nin sosyal paylaşım sitesinden 25 Nisan'da Mardin'in Nusaybin ilçesinde çıkan olaylarda fotoğraf çekinerek paylaştığı görüldü.

        ZONGULDAK'A ACI HABER GİTTİ

        Şehit Çağdaş Arslan'ın (23) Zonguldak'taki babaevinde hüzün hakim.

        Şehit polis memurunun memleketi Beycuma beldesindeki baba ocağına giden İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, baba Adnan ve anne Sibel Arslan'a üzüntülü haberi verdi.

        Türk bayraklarının asıldığı evinde taziyeleri kabul eden baba Arslan'a, yakınları, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu ve komşuları ziyaret ederek başsağlığı diledi.

        Anne Sibel Arslan, yaptığı açıklamada, oğluyla en son iki gün önce telefonla görüştüklerini söyledi.

        Oğlunun 3 yıldır polis memuru olarak görev yaptığını ifade eden anne Arslan, "Ramazan Bayramı'nda yanımıza gelmişti. 'İzinler kapatıldı' diyerek görev yerine gitmişti. Yollamak istememiştim. En son telefonda 2 gün önce görüşmüştük. Bize bir şey anlatmıyordu. Konuştuğumuzda 'memlekette ne var' diye soruyordu. Polis meslek yüksekokuluna yedeklerden girerek mesleğe başlamıştı. Nasibinde öyle varmış" diye konuştu.

        Çağdaş Arslan'ın ilk görev yerinin Kocaeli olduğu, 2014'teMardin'e tayin edildiği öğrenildi.

        ŞEHİT ULUDAĞ 1 AY ÖNCE MARDİN'E GİTMİŞTİ

        Mardin Nusaybin ilçesinde PKK terör örgütü üyelerinin yola döşedikleri bombanın patlaması sonucu şehit düşen polislerdenSezginUludağ'ın Isparta'daki baba ocağına ateş düştü. 3,5 yıllık polisUludağ'ın 6 ay izinden sonra bir ay önce Nusaybine gittiği belirtildi.

        Mardin'e bağlı Nusaybin ilçesi Barış Mahallesinde rutin güvenlik kontrollerini yaptıkları sırada bölücü terör örgütü üyelerinin daha önce yola döşemiş oldukları bombayı zırhlı Polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatması sonucu 1 Komiser Yardımcısı ve 2 Polis Memuru şehit oldu. Patlamada şehit düşen polislerden 29 yaşındakiSezginUludağ'ın memleketi Isparta'ya acı haber ulaştı. Isparta Merkez Hisar Mahallesin'deki baba evine acı haberi Vali Vahdettin Özkan ile birlikte Emniyet Müdürü Halil Altan verdi. Şehit haberinin gelmesiyle birlikte eve dev Türk bayrağı asıldı, Belediye ekipleri de sokağa Türk bayrağı astı.

        RÜYAMDA GÖRDÜM

        Üç erkek kardeşten en küçükleri olanSezgin'i şehit veren baba MehmetUludağ, oğluyla en son iki gün önce görüştüğünü söyledi. BabaUludağ, "Annesi dün öğleden sonra ağabeyi akşam görüştü. Zaten o bizi arıyordu. Biz arayamıyorduk. Sabahleyin de haberi geldi. Önceki gün rüyamda gördüm onu. Kolay kolay rüya görmezdim. Rüyamda kapıyı açtı baba ne yapıyorsun dedi. Ne oldu bir şey mi var dedim. Yok sen rahatına bak dedi. Sonra uyandım Gece saat 3'tü ama görevde olabileceğini düşünerek aramadım. Sonra arayım dedim. Daha sonra annesini o aramış. Şükür dedim. Baba beni aramayın ben siz ararım demişti. Görevde olurum telefonu açamam sonra niye açmıyor telefonu düşünürsünüz diye aramayın demişti" diye konuştu.

        ANNESİNE BAKMAK İÇİN İZİN ALMIŞTI

        Süleyman Demirel Üniversitesi mezunu oğlunun, üç buçuk senedir polis olduğunu belirten BabaUludağ, "İlk önce Kütahya'daydı. Ben de oradaydım. Daha sonra Nusaybine' gitti. Yıl başından iki gün önce gitti. Daha sonra annesi rahatsızlandı. 6 ay kadar refakatçi izni verildi kendisine. Isparta'ya geldi. Annesine baktı. Bir ay önce de görev yerine gitti. Gidince de ben geldim. Annesine şimdi ben bakıyordum. Annesini sık sık arardı. Üç oğlumdan o okudu. Puanı yüksekti arkadaşları polis olunca polisliği de sevince polis olmak istediğini söyledi. Çalışkan ve üstün başaralı bir çocuktu. İstanbul'da kız arkadaşı vardı. O da cenazesine geliyormuş" dedi.

        Pankreas rahatsızlığı olduğu öğrenilen Anne SelverUludağ'ın ağıtları ise yürekleri dağladı. Acılı anneye, sağlık ekipleri zaman zaman müdahale ederken, kadın polis memurları anneyi teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesinin bugün Isparta'da toprağa verileceği öğrenildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ