Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit polis Serkan Saka'ya son veda

        İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, saygı duruşunun ardından, şehit polis Serkan Saka'nın naaşı alana getirilerek öz geçmişi okundu.

        Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, şehit Serkan Saka'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, Saka'nın devletin bekası ve vatanın bölünmez bütünlüğü için görev yaptığını söyledi.

        Kaya, şöyle konuştu:

        "Maalesef ki Serkan kardeşimizi şehit verdik. Onu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Devletimizin bekası ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için görev yaptı. Cesur, mert ve yiğit bir vatan evladıydı. Dilerim ki Serkan son şehidimiz olur. Daha dün burada 2 şehidimizi uğurlarken, hainler Tatvan'da zırhlı aracımıza mayınlı tuzak kurdu. Allah'a şükür ki arkadaşlarımız sağ kurtuldu. Ancak 2 sivil vatandaşımız hafif yaralandı. Cenabıhak vatan düşmanlarını kahretsin. Allah zaferi bize nasip eylesin. Mutlu ve huzurlu günlere kavuşacağız. Biz de bu müjdeyi şehitlerimizin maneviyatına ileteceğiz. Şehidimize Allah'tan rahmet geride bıraktıklarına başsağlığı diliyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun."

        İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba'nın okuduğu duanın ardından cenaze namazı kılındı.

        Meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşınan şehit Saka'nın cenazesi memleketi Bayburt'ta gönderildi.

        Törene 8 aylık bebeği Zeynep ile katılan Saka'nın eşi Fatma Saka ve şehidin yakınlarını, meslektaşları teselli etti.

        Törene, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları Salih Altun ve Kamil Güzel, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, askeri erkan, emniyet müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ