Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tunceli'de PKK'nın 1 ton bombası ele geçirildi

        Tunceli'nin Ovacık İlçesi Aslıca ve Otlubahçe köyleri arasında 3 gün önce İHA'lar tarafından kalabalık PKK'lı grubun toplantı halinde olduklarının tespit edilmesi üzerine, bölge savaş uçakları tarafından bombalandı. Ardından Kobra helikopterlerin bombaldığı bölgeye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Timler, bombardımandan sağ kurtulup kaçmaya çalışan PKK'lıların geçiş yollarını tuttu.

        Yaşanan çatışmalar ve bombalamanın ardından ormanlık alanda çıkan yangınlar nedeniyle askerler arazi arama tarama faaliyetinde bulunamadı. Bunun üzerine Tunceli Valiliği ve Genelkurmay Başkanlığı'na durumun bildirilmesinin ardından temin edilen bir yangın söndürme uçağı bu sabah saatlerinde bölgeye sevk edildi. Keban Baraj Gölü'nden su ikmali yapan yangın söndürme uçağı defalarca sorti yaparak Otlubahçe Köyü yakınlarındaki yangını söndürdü. Yangın söndürülmesinin ardınan askerler bölgeye arazi arama tarama faaliyetine başladı.

        HDP'Lİ VEKİLLER DE ORADA

        HDP Tunceli Milletvekilleri Ali Can Önlü ile Edibe Şahin de yanlarında 30 kişilik bir grupla yangını söndürmek için bölgeye gitti. Bölgede önlem alan güvenlik güçleri milletvekilleri ve grubun önünü keserek bölgede çatışma devam ettiğini girişlere izin vermeyeceklerini belirtti. Milletvekilleri ile askerler arasında yaşanan tartışma sonrası milletvekilleri ve grup Ovacık İlçe merkezine döndü.

        1 TON PATLAYICI ELE GEÇTİ

        Ovacık'ın Otlubahçe Köyü yakınlarında 2 gündür süren ve çatışmaların yaşandığı operasyonda, yangın çıkmayan alanlarda yapılan aramalarda örgüte ait depo olarak kullanılan birçok sığınarak bulunarak imha edildi. depolarda yapılan ilk aramalarda bombalı saldırılarda kullanmak üzeri Anfo maddesi ile hazırlanmış 1 ton patlayıcı ele geçirildi. Mayın arama dedektörleri ve uzman köpeklerin tespit edemediği belirtilen Anfo bombasının diğer patlayıcılara göre 4 kat daha etkili olduğu belirtildi. Sığınaklarda ayrıca çık sayıda silah, mermi, el yapımı patlayıcı, bol miktarda gıda maddeleri de bulundu.

        Tunceli Valiliği'nden alınan bilgiye göre, operasyon bölgesinde çıkan orman yangınının söndürülmesinden sonra yapılacak arazı araması sonucu öldürülen PKK'lıların sayısının ve ele geçen malzemelerin miktarının netleşeceği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ