Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP liste başı 38 ismi değiştirdi, 4 vekil gitti

        Esra YAZDIÇ DEMİR/ANKARA

        HDP, 1 Kasım seçimlerine, 7 Haziran’dan farklı bir listeyle gidiyor. HDP listesinde 26’sı 1. sırada 226 kadın aday gösterildi. Son seçimde liste başı olan 38 ismin yeri değişti. Bakanlık teklifini reddederek HDP ile ters düşen Levent Tüzel listede yer almazken, başörtülü Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin ve Van’dan vekil olan 2 isim Selami Özyaşar ve Remzi Özgökçe listede yer bulamadı.

        DOĞAN SÜRPRİZİ

        Gaziantep 1. sıradan milletvekili olan eski CHP’li Celal Doğan, bu kez Turgut Öker’in yerine İstanbul 2. Bölge 1. sıradan aday gösterildi. Alevi kökenli Turgut Öker ise İstanbul 1. Bölge 3. sırada yer aldı. Eski AK Parti Milletvekili Mustafa Zeydan’ın oğlu Abdullah Zeydan Hakkâri 3. sıradan, AK Parti kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat yine Mersin 1. sıradan aday gösterildi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul 1. Bölge 1. sıradan aday gösterildi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Van 1. sıradan aday oldu. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş Adana 1. sıradan, Saruhan Oluç Antalya 1. sıradan aday oldu.

        SARISÜLÜK BU KEZ LİSTEDE

        7 Haziran seçimlerinde HDP’de yer alacağı söylenen ama listeye giremeyen Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, Ankara 2. Bölge 1. sıra adayı olarak listede yer aldı. Doğu ve Güneydoğu’da ciddi bir değişiklik olmadı. Tulum çıkarılan Ağrı’da isimler ve sıralama korunurken, Diyarbakır’da da 10 vekil yeniden aday gösterildi. İstanbul 1. Bölge 9. sırada Hülya Avşar adının bulunması heyecan yarattı. Ancak bunun isim benzerliği olduğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ