Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis'te sadece 5 ay kalan vekiller hislerini anlattı

        Şefik DİNÇ / Beycan ÜÇKARDEŞ / Seyhan KURTMAN / GAZETE HABERTÜRK

        1 Kasım’da erken seçim kararı alınmasıyla, 7 Haziran’da ilk kez milletvekili olan çok sayıda ismin parlamento deneyimi kısa sürdü. HABERTÜRK, listelere giremeyen ve yalnızca 5 ay vekillik yapacak olan çiçeği burnunda milletvekillerinin hissettiklerini mercek altına aldı:

        ‘TALEBİM OLMADI’

        Abdurrahim Boynukalın-AK Parti: Ben zaten bu dönemde aday adayı değildim, milletvekili olmak gibi bir talebim olmadı. Son 2 haftada yaşanan meseleler gündeme bile gelmedi bu konuşmalarda.

        ‘SİYASET UZUN SOLUKLU’

        Ali İnci-AK Parti: Siyaset uzun solukludur, daha yolun başındayız. AK Partiliyim. AK Parti’de siyasete devam edeceğim.

        ‘BİR SAYFAYA NOKTA’

        Fatma Gaye Güler-AK Parti: Görece kısa sayılabilecek bir ömür içerisinde, asla azımsanmayacak bir tecrübe ile hayatımın bir sayfasını noktalamış bulunuyorum.

        ‘FARKLI BİR PARTİYİZ’

        Durmuş Yalçın-MHP: Biz, farklı bir partiyiz. 7 Haziran’da “Gel, aday ol” denildi. Aday ve milletvekili oldum. Ben ülkücüyüm. Kırgınlık söz konusu bile olmaz.

        ‘ÖNEMİ YOK AMA...’

        Murat Özçelik-CHP: 25. Dönem Milletvekili olarak anılmak bile bana yeter. Sosyal demokrat ilkeleri benimseyen bir insan olarak hakkımda çıkarılan yalan ve iftiralar beni üzdü. Tepkim de normal bir insan tepkisiydi. Benim de gururum ve onurum var. Yoksa benim açımdan, milletvekili olup olmamanın önemi yoktur.

        ‘KIRGINLIK HİSSİDİR’

        Zeynel Balkız-MHP: “Üzgünüm” ya da “Değilim” gibi bir cevap vermem. Çağrı üzerine aday oldum ve Meclis’e girdim. (“Kırgın mısınız?”) Kırgınlık ya da benzer konular, kişisel ve hissidir. Ben çok geniş bir camiayı temsil ediyorum.

        ‘ÇOK TALI BİR MESELE’

        Levent Tüzel-HDP: Esas olan aday olmaktan da öte ülkenin ihtiyaçlarını belirlemek ve öncelikli olarak savaşı durdurmak. Adaylığım meselesi ise bu konuların dışında çok çok tali bir mesele bizim için.

        ‘ÜZERİNDE DURMAMALI’

        Muhammet Gültak-AK Parti: Kişiler üzerinde siyaset yapılmaz. Bu bir davadır. Şimdi liste dışı kalmak ileride daha iyi bir göreve gelmeyeceğimiz anlamına gelmez. Bu yüzden kişiler üzerinde fazla durmamak lazım.

        ‘SIKINTI DEĞİL’

        Remziye Sıvacı-AK Parti: Listeye girmemiş olmak benim açımdan sıkıntı değildir. 7 Haziran’da da bizi tercih ettiler ve listede yer aldık.

        ‘İRADENIN KARARI’

        Ahmet Doğan-AK Parti: Beni 7 Haziran’da davet eden iradenin kararına güvendim. Bu görevi Başbakan’ımızın bizzat davetiyle kabul etmiştim. Şimdi de saygı duyuyorum.

        ‘UZATMAYIN’

        Uğur Işılak-AK Parti: Ne söyleyecekseniz söyleyin, uzatmayın bu konuyu. Bununla ilgili yakında açıklama yapacağım.

        ‘KARNEM ZAYIF HERHALDE’

        Cemil Şeboy-AK Parti: Herhalde az çalıştım. Karnemi zayıf bulmuşlar herhalde. Yeni adayları güçlüdür. 1983’ten bu yana politika yapıyorum, şahsım için politika yapmadım, hep ülkem için yaptım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ