Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kars'ta PKK operasyonu

        Yaklaşık iki aydır ulaşıma kapalı olan Iğdır-Kağızman-Karakurt-Erzurum kara yolunu trafiğe açmak için bölgeye giden güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler, Kalabaş köyü mevkisinde pusu kurarak ateş açtı. Teröristlerin açtığı ateşe anında karşılık veren güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 3 terörist sağ ele geçirildi. Bölgeyi çembere alan güvenlik güçleri hava destekli operasyon başlattı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonlar devam ediyor.

        "PKK VATANDAŞLARI MAĞDUR ETTİ"

        PKK'lı teröristlerce araçların yakıldığı ve bir uzman çavuşun şehit edildiği Kağızman-Karakurt-Erzurum kara yolunun güvenlik sebebiyle kapatılması ve yolun tuzaklanmış patlayıcılardan temizlenmesi için güvenlik güçleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, vatandaşlar teröristlere lanet okuyor. Kara yolunu kullanamayan vatandaşlar, acil hastalarını Erzurum'a götürmek için Kağızman-Paslı-Sarıkamış yolunu kullanmak zorunda kalıyor. Teröristlerin yol keserek kendilerini mağdur ettiğini ileri süren vatandaşlar, teröristlere tepki göstermişti.

        ÜÇ TERÖRİST YAKALANDI

        TSK, Kağızman-Karakurt-Erzurum kara yolundaki olayla ilgili resmi sitesinde yaptığı açıklamada; "Kars Sarıkamış'ta yol kontrol unsuruna şüpheli bir araçtan açılan ateş sonucunda bir terörist etkisiz hale getirilmiş, üç terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır" ifadelerine yer verdi.

        "KAĞIZMAN-KARAKURT-ERZURUM YOLU TRAFİĞE AÇILDI"

        Yaklaşık iki aydır Kars Valiliği tarafından Güvenlik Bölgesi ilan edilerek araç trafiğine kapatılan Kağızman-Karakurt-Erzurum kara yolu bugün yeniden trafiğe açıldı. PKK'lı teröristlerin üç kez trafiğe kapattığı yolda çok sayıda araç ateşe verilerek yakıldı. Güvenlik güçlerinin bölgede yaptığı operasyonların ardından Kağızman yolunun yeniden trafiğe açılması mağdur olan vatandaşları sevindirdi. Erzurum ve başka illere gitmek için yola çıkan vatandaşlar Kağızman-Paslı-Sarıkamış-Karakurt-Erzurum güzergahını kullanıyordu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ