Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Eski MHP'li Ali Erdoğan CHP'den aday oldu!

        O dönem partisi MHP'den istifa edince bağımsız kaldığını, geçen süreçte CHP'nin desteğini gördüğünü sözlerine ekleyen Erdoğan, "CHP'ye ahde vefa borcum vardı. Destek sözümü yerine getirmek için gelen teklifi kabul ettim" dedi.

        Uşak'ta 1999-2004 ve 2009-2014 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan Ali Erdoğan, 2010'da MHP'den ihraç edilmeyle karşı karşıya kalınca istifa ederek görevini bağımsız olarak tamamladı. 1 Kasım erken seçimlerinde CHP'den ikinci sıra adayı gösterilen Erdoğan, aday olma sürecini değerlendirdi. 2010'da MHP'den istifa edince bağımsız olarak görevini tamamladığını kaydeden Erdoğan, "Belediye başkanlarının nisan ayları çok kritiktir. 2011 yılının Nisan ayında belediye meclisinde belediye başkanı faaliyet raporu onaylanır. Eğer üçte iki çoğunlukla faaliyet raporu onaylanmazsa belediye başkanı görevini yapmamış sayılarak başkanlıktan düşürülür. O süreçte siyasi bir baskı içinde MHP ve AK Parti işbirliği yaparak faaliyet raporumu reddetmeyi gündeme getirdi. Benimle birlikte dört bağımsız meclis üyem vardı. Faaliyet raporumun onayına CHP destek verdi. Ondan sonraki süreçlerde de CHP'li meclis üyeleri ret oyu vermeyerek bana sürekli destek oldu. Bağımsız olarak sürdürdüğüm belediye başkanlığı döneminde CHP'nin görünmeyen çok büyük bir desteği vardı. 2014 yılı yerel seçimlerinde CHP'den aday olmam konusunda ricalar geldi. Bir adaylık süreci yaşandı, ancak gerçekleşmedi. O zamanki şartlarda CHP'ye ahde vefa borcum vardı" dedi.

        HEDEF KENTTEN 2'NCİ VEKİLİ ÇIKARMA

        Geçen seçimde AK Parti'nin Uşak'ta iki olan milletvekili sayısının bire düşmesiyle siyasette bir denge oluştuğunu belirten Erdoğan, "Seçimlerin yenilenmesi nedeniyle CHP iki milletvekilini nasıl çıkarırım çalışması yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun direktifleri doğrultusunda beni ziyaret eden parti yöneticileri, Uşak'ta ikinci sıradan milletvekili adayı gösterileceğime yönelik tekliflerde bulundu. 2014 yılında ailemle birlikte CHP'ye bir destek sözümüz vardı. Bu nedenle gelen teklife sıcak baktım. Şu anda CHP'den Uşak ikinci sıra milletvekili adayıyım. Oyumuzu yüzde 43'e çıkararak Uşak'tan iki milletvekilini çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

        "TEPKİLER OLUMLU" AÇIKLAMASI

        Ülkedeki siyasi gerginliği yumuşatan bir çalışma metoduyla yereldeki deneyimini genele taşıyacağını ifade eden Erdoğan, Uşak'ı diğer şehirlerden daha ön plana çıkaracak projelere bakacağını söyledi. Erdoğan konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

        "Seçildiğimiz taktirde Uşak'a faydalı olacağıma inanıyorum. CHP'den adaylığım netleştiğinde olumlu tepkilerle karşılaştım. Ulusal politikadan ziyade şehrimizi geliştirici çalışmaların içinde yer alacağım. Köyden kente göç son noktasına geldi. Köylerimizi tekrar imar ederek ve konforunu artırarak, yeniden yaşam alanlarına dönüştürmeliyiz. Bu nedenle ulaşım ağını çok iyi düzenlememiz gerekiyor. Uşak'ı bir büyükşehir gibi düşünerek köyden şehre ulaşımı çözmemiz gerekiyor. İnsanların tayin terfi işlemlerinden ziyade şehrimizi yaşanılır hale getirmeliyiz. Uşak yaşanılabilir şehirler arasında 23'üncü sırada yer alıyor. Uşak'ın Türkiye genelinde ilk 10 içinde yer almasını sağlamamız gerekiyor. Çalışmalarımız bu yönde olacak. Adaylığımın açıklanmasının ardından vatandaşlardan aldığım olumlu destekten dolayı son derece mutluyum."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ