Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 65 bin 900 paket kaçak sigara ele geçirildi!

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        Esenyurt ve Küçükçekmece'de düzenlenen 3 ayrı operasyonda 365 bin 900 paket kaçak sigara ele geçirildi

        İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sigara kaçakçılık çetelerinin bayram tatili sırasında yüklü miktarda kaçak sigara sevkiyatı yapacağı bilgisi üzerine tüm izinleri iptal etti. Ardından, Esenyurt ve Küçükçekmecce'de düzenlediği 3 ayrı operasyonda 365 bin 900 paket kaçak sigara ele geçirdi. Operasyonlar bayram süresince de devam edeceği öğrenildi. İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sigara kaçakçılık çetelerinin, 9 günlük bayram tatilini fırsata çevirmeye hazırlandığı bilgisini aldı.

        İZİNLER İPTAL EDİLDİ

        Kaçaklılık Şubesi ekipleri tüm personelinin bayram iznini iptal etti. Sigara kaçakçılık çetelerini yakın takibe alarak peş peşe operasyonlar düzenledi.

        3 AYRI OPERASYONDA REKOR SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

        Esenyurt ve Küçükçekmece'de düzenlenen 3 ayrı operasyonda 365 bin 900 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaraların dağıtımında kullanılan 2 kamyonete de el konuldu.

        İlk operasyon Esenyurt'ta yapıldı. Talatpaşa Caddesi üzerinde seyir halinde bulunan M.M.K. (20) isimli erkek şahsa ait kapalı kasa kamyonette yapılan aramada üzerlerinde TAPDK bandrolü ve Türkçe ibare bulunmayan yabancı menşeili toplam da 44.000 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyonda kamyonete el konuldu.

        İkinci operasyon, Küçükçekmece Evliya Çelebi Caddesi üzerinde seyir halinde bulunan firari şüpheli A.K. (30) isimli erkek şahsa ait kapalı kasa kamyonette yapıldı. Üzerinde TAPDK bandrolü ve Türkçe ibare bulunmayan yabancı menşeili toplam 76.400 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kamyonete el konuldu.

        Son operasyonda, Esenyurt Akçaburgaz Mahallesinde bulunan ve depo olarak kullanıldığı belirlenen bir adreste yapıldı. Üzerlerinde TAPDK bandrolü ve Türkçe ibare bulunmayan yabancı menşeili toplam da 245.500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ