Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP’nin seçim görselleri hazır

        Saliha ÇOLAK / GAZETE HABERTÜRK

        MHP Genel Merkezi, 1 Kasım seçimlerinde Türkiye genelinde tüm teşkilatların ve adayların kullanacağı seçim görsellerini belirledi. “Ülkenin geleceği MHP ve ülkenin geleceğine oy ver” ana sloganı altında yürütülecek kampanya çerçevesinde kullanılacak malzemeler, teşkilatlara gönderildi.

        Seçim kampanyası sırasında “söz birliği” için genel merkez tarafından belirlenen slogan ve görsellerin dışına çıkılmaması istendi. MHP’nin resmi internet sitesinde de yer alan görsellerde, milletvekili adayları için kartvizit, afiş, kırlangıç bayrak, balıkçı bayrak, gazete ilanları, araç giydirmede kullanılacak görsellere ayrıntılı olarak yer verildi. Görsellerde kullanılacak renkler de özellikle belirtildi. Bu renklerin de dışına çıkılmaması istendi. MHP, geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de kırmızı, beyaz, gri ve siyah renkleri kullanıyor.

        SOSYAL MEDYA

        Görsellerde, milletvekili adaylarının Twitter ve Facebook sayfalarında kullanacakları grafik düzenine de yer verildi. Bu grafiklerin de dışına çıkılmayacak. Milletvekili adayları afişlerde, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte yer alacak. Görsellerde, Bahçeli’nin portresine yer verildi. Milletvekili adayının yer alacağı bölümde ise gölge adam grafiği hazırlandı.

        Görsellerde, örnek milletvekili adayının adı “Ahmet Ahmetoğlu” olarak belirtildi. Giydirilecek araçların bir yüzüne Bahçeli, diğer yüzüne de “Ahmet Ahmetoğlu” örneği ile milletvekili adayının resminin konulması kararlaştırıldı. Tüm görsellerle birlikte araçların arkasında da “Ülkenin geleceğine oy ver” sloganı yer aldı.

        Görsellerde “Ahmet Ahmetoğlu” adıyla milletvekili adayının resminin yer alacağı bölümler gölge adam profili ile boş bırakılırken, 74 kadın aday ile ilgili ayrı bir çalışma yapılmadı. Kadın adaylar da bu görsellerde fotoğraflarını, Ahmet Ahmetoğlu’nun yerine yerleştirecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ