Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Sınavsız ikinci üniversite şansı var!

        GAZETE HABERTÜRK

        Bir üniversitede öğrenciyseniz ya da mezun olduysanız ikinci bir üniversitede okuyabilir ve ikinci diplomanızı alabilirsiniz. Hatta ikinci üniversiteyi sınava girmeden okuma hakkınız var. Yaklaşık yarım milyon genç bir yükseköğretim programına devam ederken açıköğretimde de okuyor. 40’tan fazla programın sunulduğu açıköğretim programlarında, yaklaşık 2.5 milyon öğrenci eğitim görüyor. İkinci üniversite okumak için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ne (AÖF) başvurmanız gerekiyor. Kaydınızı http://kayit. anadolu.edu.tr adresinden yapabilirsiniz. Son başvuru tarihi 29 Eylül Salı.

        NASIL OKUNUR?

        Açıköğretim, geleneksel örgün eğitimin aksine, ilgili eğitim kurumuna gidilmesini gerektirmeyen öğretim türü. Öğrenciler dersleri, ders notları, sunumlar, videolar veya e-kitaplar gibi ders materyallerinden takip ediyor. Pek çok açıköğretim kurumunda, bu materyallere internet üzerinden ulaşılabilir. Öğrenciler, sadece final ve bütünlemeler için, belirlenen sınav merkezlerinde sınava giriyor. Hem önlisans hem de lisans programı okuma şansınız var.

        Eğer herhangi bir örgün veya açıköğretimde kayıtlı lisans, önlisans öğrencisiyseniz ya da bu programlardan mezunsanız herhangi bir sınava girmeniz gerekmiyor. Mesleki teknik ve Anadolu imam hatip liselerindeki öğrenciler ise önlisans programlarına sınavsız olarak başvuruda bulunabiliyor. Ancak bu koşulları taşımıyorsanız Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girmeniz ve 6 puan türünden herhangi birinden en az 140 puan almanız gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ