Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bahçeli'den 'sandıkların taşınması' açıklaması

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezindeki bayramlaşma törenine katıldı. Burada partililerle tek tek el sıkışarak bayramlaşan Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

        Bahçeli, 1 Kasım seçimlerine yönelik, Cizre'de sandıkların taşınması için YSK'ya başvuran hakime şu sözlerle eleştirdi: "Ne idüğü belirsiz bir hakim, nereye bağlıdır, kimden talimat almıştır, kime hizmet etmektedir bunun da özel olarak araştırılmak gereken bir kişi, Cizre'nin üç mahallesinde seçimlerinde yapılamayacağı fikrinden hareketle sandıkları diğer mahallelere taşıma ihaneti içerisine girmiş, böylelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hükümranlık hakkılarının olduğu bir alan seçim bahanesiyle PKK'ya terk edilmiştir."

        BAYRAMLAŞMAYA KATILDI

        Mekke'de meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli, şunları söyledi; "Kurban Bayramı'nı İslam coğrafyasında büyük acı ile idrak etmekteyiz. Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklarda geçirenler büyük kazalar geçirmişler, çok sayıda Hakk'ın rahmetine kavuşan hacılarımız olmuştur. Türkiye'de uzun süreden bu yana devam eden PKK'nın faaliyetleri Kurban Bayramı'nda yine saldırılarda bulunmuşlar, mehmetçiklerimizi şehit etmişlerdir. Bu mübarak Kurban Bayramı Türk milleti için acı, buruk geçmiştir. İnşallah bu karanlık günler biter, Türkiye huzura kavuşur. Ama 1 Kasım belkide bu acıların son bulması için önemli bir gün olacaktır. MHP de bu anlayışla seçimlere hazırlanmaktadır."

        CİZRE'DE SANDIKLARIN TAŞINMASI...

        Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Güvenlik zafiyeti nedeniyle bazı yerlerde sandıkların kurulamaması gündemde.Siz nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki bir soruya şöyle yanıt verdi;

        "Türkiye'de özellikle 20 Temmuz'dan bu yana çok şiddetli bölücü terör olaylarıyla milletimiz muhatap olmaktadır. Bu süreç içerisinde bir iktidar zorlaması için koalisyon şartlarını öne alarak istikrarlı bir oluşumu gerçekleştirmek anlayışı reddedilmiş ve Türkiye'nin seçimlere gitmesi için, başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere siyasi iktidar her türlü oyunu, tuzağı kurmaya çalışmışlardır. O sebepten dolayı geçici bir hükümet vardır. Seçimi istikrar ve güven içerisinde sürdürmeleri de mümkün gözükmemektedir. 20 Temmuz'dan bu yana 20 Güneydoğu ve Doğu illerinde, PKK tarafından alan hakimiyetinin kurulması için çaba gösterilen vatan parçamızda bugün için seçimlerin ne şekilde yapıacağına dahil büyük tehditler söz konusudur. Sayın Cumhurbaşkanı her zaman yanlış konuşuyor, yanlış yönlendirme yapıyor. Ve kendi çıkarından başka hiçbir şeyi düşünmüyor. Geçmiş seçimlerde 400 rakamı üzerine odaklanmıştı. Şimdi 550 milli ve yerli, ne demekse o, milletvekillerine talip oluyor. Ama bir de görüyoruz ki 8 günden bu yana Cizre'de silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz ve Cizre halkıyla karşı karşıyla gelmiş olan PKK terör örgütünün orayı işgal etmesi anlayışına son verebilecek bazı tedbirlerin gelişmesiyle birlikte üç mahalle kurtarılmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kontrolü altında faaliyetlerini sürdürülebilecek bir hale gelmişken, ne idüğü belirsiz bir hakim, nereye bağlıdır, kimden talimat almıştır, kime hizmet etmektedir bunun da özel olarak araştırılmak gereken bir kişi, Cizre'nin üç mahallesinde seçimlerinde yapılamayacağı fikrinden hareketle sandıkları diğer mahallelere taşıma ihaneti içerisine girmiş, böylelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hükümranlık hakkılarının olduğu bir alan seçim bahanesiyle PKK'ya terk edilmiştir. Şimdi bayramda yine bir Cuma namazı sonrası konuşmayı alışkanlık haline getiren sayın Cumhurbaşkanı diğer yerlerde de buna benzer gelişmelerin olabileceğini söylüyor. Sandıkları taşıma değil birleştirme yolunu tercih ediyoruz diyerek. Oslo'dan bu yana gizli görüşmelerden var olan, demokratik cumhuriyet, federal ve bağımsız Kürdistan çizgisini devam ettirebilecek bir gafleti hala devam ettiriyor. Bunu lanetliyoruz, şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin her toprağında 9 seçmenin bulunduğu her yerde bir sandık kurulacaksa kurulmalı ve seçimler olağanüstü tedbirler alınarak gerçekleştirilmelidir."

        "AMERİKA NE DÜŞÜNÜYOSA SAYIN CUMHURBAŞKANI SURİYE İÇİN ONU DÜŞÜNÜYOR ZATEN"

        Bahçeli, Suriye konusunda bir politika değişikliği olabileceği yönündeki bir soruya ise şöyle yanıt verdi; "Esad'dan Esed'e, şimdi Esed'den Esad'a dönüş vardır. Seyredeceğiz, takip edeceğiz. Amerika ne düşünüyosa sayın Cumhurbaşkanı Suriye için onu düşünüyor zaten."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ