Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu: Devlet had bildiriyor

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        Memur-Sen Genel Başkanlığı sırasında Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan, bu dönem Meclis’e girdikten sonra TBMM İdare Amiri olarak görev yapan AK Parti Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “tek başına iktidar” hedefinde kararlı olduklarını ifade etti.

        HABERTÜRK’ün seçim çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtlayan Gündoğdu, özetle şunları söyledi:

        7 Haziran’da, sandığa gitmeyen, sandığa gidip de istemeye istemeye ikinci tercihine oy veren kesimlerimizde, “Biz bunu istememiştik, biz biraz ‘AK Parti bizim partimiz, kendisine gelsin’ demiştik. Ama kantarın topuzunu kaçırdık, kendimizi sorumlu hissediyoruz” diyen bir tablo var. Terörden bağımsız, millete bağımlı olması beklenen partinin terörle iç içe geçmişliğinin ortaya çıkmasıyla vicdan azabı çeken seçmenlerimiz var.

        Ben akil adamlar içindeydim. “Niçin operasyon yapmıyorsunuz?” diyenler vardı, şimdi “Niye yapıyorsunuz?” diyenler var. Hazreti Ömer’e ait bir söz. Devlet şefkat eliyle bütün vatandaşlarını beriki yapmak için özgürlük adımlarını atmıştı. Bugün de devlet kudret eliyle IŞİD ve PKK başta olmak bütün terör unsurlarıyla mücadele ediyor, had bildiriyor.

        (“Bu seçimde de 7 Haziran’daki gibi bir tablo ortaya çıkarsa ne olacak?”) Aynı tablo çıkmayacak. İşçilik hatalarımızı gözden geçiriyoruz, bunların özeleştirilerini yapıyoruz. Milletimiz de tek başımıza iktidar olamadığımızdaki Türkiye’nin yönetiminin 3 partinin liderine emanet edilemeyeceğini gördü. Bu süreçte siz, “Kılıçdaroğlu’ndan, Bahçeli’den , Demirtaş’tan Başbakan olur” diyen bir tek o partinin seçmenini bile gördünüz mü? Hani karşımızda yüzde 60 blok vardı?

        Şu anda yüzde 44’ün altında ciddi bir anket yok. Tek başına iktidar olamama gibi bir gündemimiz yok. Allah’n izniyle ya olacak, ya olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ