Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Polise koruma kursu

        Enis YILDIRIM / HABERTÜRK

        Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK terör örgütünün polise ve kritik tesislere yönelik saldırılarının artması üzerine 81 kentte görev yapan polislere, ‘önemli tesisleri koruma ve saldırıya karşı koyma' eğitimi verilmesi kararı aldı. 17 Eylül'de başlayan iki aşamalı kursun birinci ayağını eğitim, ikinci ayağını ise uygulamalı ders oluşturuyor. Kurs 22 Ekim'de sona erecek.

        ÖNCE EĞİTİM SONRA UYGULAMA

        7 Haziran seçimlerinin ardından artan terör eylemleri polisi de bir dizi önlem almak için harekete geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı, PKK terör örgütünün polise ve kritik noktalara yönelik saldırılarının artması üzerine 81 kentte görev yapan polislere, ‘önemli tesisleri koruma ve saldırıya karşı koyma' eğitimi verilmesi kararı aldı. Uzman ekipler tarafından polise önce belirlenen konular hakkında eğitim daha sonra ise uygulamalı ders verilmesi planlandı. Koruma Daire Başkanlığı tarafından yapılan planlama hayata geçirildi.

        BECERİLERİ GELİŞTİRİLECEK

        İllere gönderilen uzman ekiplerin polislere eğitim vererek, terör örgütünün gerçekleştireceği olası saldırıyı en hızlı şekilde bertaraf etmesi ve hızlı bir şekilde silah kullanma becerisini geliştirmesi hedefleniyor. Eğitimlerde görev alacak polisler ve kullanılacak araçlar için de güvenlik tedbirleri alınması istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ