Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM Başkanı İsmet Yılmaz: Terör örgütü kendi halkına ihanet ediyor

        TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, terör örgütü PKK'nın saldırılarına ilişkin, "Yaptığın hareketin oradaki halka bir faydası var mı? Yok. Oraya yatırım gidiyor mu? Yok. Yatırımı, yolları, okulları, fabrikaların kurulmasını engelliyor mu? Engelliyor. O halde oradaki insanları hem fakir, hem cahil bırakıyorsun, hem öldürüyorsun hem de kendi halkına ihanet etmediğini söylüyorsun. Buna kim inanır?" dedi.

        Yılmaz, Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki İbrahim Göker Parkın'da düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, vatandaşlara sağlık ve huzur içerisinde nice bayramlara ulaşmayı temenni etti.

        Bayramlaşmalarda bir araya gelinmesinin güzel bir gelenek olduğunu dile getiren Yılmaz, bu sayede sevgilerin, birlik ve beraberliğin arttığını, küslerin barıştığını belirtti.

        Yılmaz, Türkiye'nin çevresindeki ateş çemberi içerisinde adeta bir barış adası gibi olduğunu belirterek, "Sıkıntılarımız yok mu? Var. Ancak çevredekilerine bakarsak Cenab-ı Allah'a hamdolsun en iyi ülkelerden biriyiz. Niye iyiyiz? Bunu birlik ve beraberliğimizle sağlıyoruz" dedi.

        Düşmanların Türkiye'ye kem gözle bakmasını engellemenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini vurgulayan Yılmaz, "Bu birlik ve beraberlik Türkiye'yi güçlü kılıyor. Avrupa Birliği 28 ülkeden oluşuyor. 28 ülke bir araya geldi Suriye'den gelen 120 bin göçmeni kendi arasında pay edemedi. En sonunda mutabık kaldılar ama Macaristan, Slovenya, Romanya karşı çıktı, Finlandiya çekimser kaldı, 120 bin insanı paylaşamadılar. Türkiye ne yaptı? 2 milyonun üzerindeki insanı yaklaşık 5 yıla yakın misafir ediyor, 7,5 milyar dolar da harcama yapmış. Yine de Allah'a hamdolsun bir sıkıntısı yok. Zengin değilse bile gönlü zengin" ifadesini kullandı.

        "TERÖR ÖRGÜTÜ KENDİ HALKINA İHANET EDİYOR"

        Türkiye'de terör sıkıntısı bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, terör örgütünün en çok zararı Güneydoğu'daki Kürt halkına verdiğini söyledi.

        Yılmaz, şöyle devam etti:

        "Aklı başında olan insan şöyle bir bakar. Yaptığın hareketin oradaki halka bir faydası var mı? Yok. Oraya yatırım gidiyor mu? Yok. Yatırımı, yolları, okulları, fabrikaların kurulmasını engelliyor mu? Engelliyor. O halde oradaki insanları hem fakir, hem cahil bırakıyorsun, hem öldürüyorsun hem de kendi halkına ihanet etmediğini söylüyorsun. Buna kim inanır? Hiç kimse bilerek ihanet etmez, ama kendi halkının aleyhinde çalışıyorsan, yapmış olduğun hareketler, eylemler kendi halkının neticesine bir sonuç doğruyorsa bil ki kendi halkına ihanet ediyorsun. Bu terör örgütü kendi halkına ihanet ediyor, bir çoğu da belki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, hepsi değilse de bir çoğu."

        "İSTİYORLAR Kİ TÜRKİYE BU COĞRAFYADA BAĞIMSIZ KARAR ALMASIN"

        "Peki nasıl yapacağız, halkına ihanet eden bir terör örgütünü nasıl kendine getireceğiz" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Onun da yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Biz yine doğruları, birlik ve beraberliğimizi söyleyeceğiz. Diyeceğiz ki 'sen ne yaparsan yap, bu milletin birlik ve beraberliğini bozamazsın.' Kazanma şansın da yok, kesinlikle kaybedeceksin, herkese zarar veriyorsun, başta da kendine zarar veriyorsun. O halde niye bu mücadeleyi giriyorsun, çünkü iradeleri kendinde değil, dış güçlerin maşası. Niye dış güçlerin maşası? İstiyorlar ki Türkiye bu coğrafyada bağımsız karar alamasın, bu coğrafyada mazlum milletlerin umudu olmasın, bu coğrafya da demokrasisiyle, ekonomisiyle diğer ülkelere örnek olmasın. İnşallah bu millet birlik ve beraberliğiyle de terör belasını yenecektir."

        Yılmaz, güçlü Türkiye'nin coğrafyasındaki diğer mazlum milletlere de umut olacağını sözlerine ekledi. İsmet Yılmaz, daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ