Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Binbaşı Güzel'e uğurlama töreni

        Mustafa TÜRK / HABERTÜRK

        Tunceli’nin Demirkapı Köyü’nde Jandarma Özel Harekât ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, dün son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Sonat için ilk tören, Elazığ Havaalanı’nda düzenlendi. Törende Binbaşı Güzel’in annesi Emine Güzel, “Yavrum dayanamıyorum. Ben seni böyle mi karşılayacaktım?” diye ağıtlar yaktı. Fenalaşan anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Okunan duanın ardından şehidin fotoğrafı eşi Burcu Güzel’e verildi ve cenaze uçakla Ankara’ya gönderildi. Ayakta durmakta zorlanan şehit eşi, kocasının fotoğrafını bağrına bastı.

        GÖMLEĞİNİ BIRAKMADI

        Şehit binbaşı için Kocatepe Camii’nde öğle namazının ardından cenaze töreni gerçekleştirildi. Törene İçişleri Bakanı Selami Altınok, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Yürümekte zorlanan şehidin annesi, tekerlekli sandalyeyle tören alanına götürüldü. Anne Emine ve baba Yılmaz Güzel ile şehidin eşi ve 12 yaşındaki kızı Sude Güzel, tören boyunca gözyaşlarını tutamadı. Emine Güzel, oğlunun gömleğini elinden bırakmadı. top arabasına konuld u Siyasiler, cenaze töreni öncesinde aileye taziyede bulundu.

        TOP ARABASINA KONULDU

        Anne Emine Güzel, taziyede bulunan siyasilere, “Ben ‘Getirmeyin bunları’ dedim valiye. Valiye tembih ettim, getirmişler” diye tepki gösterdi. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit binbaşının naaşı tören birliği tarafından omuzlara alınarak top arabasına taşındı. Şehit binbaşının yakını Hacer Akça, anne Emine Güzel’in 3 aydır, “Benim oğlum şehit olacak, ben biliyorum” dediğini anlattı. Şehit Binbaşı Güzel, Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.

        KOMUTANLARDAN TAZİYE ZİYARETİ

        Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, diğer kuvvet komutanlarıyla dün akşam Güzel’in babaevine taziye ziyaretinde bulundu.

        KAN DAVASINI BİTİRMİŞTİ

        Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, 2010’da yüzbaşı olarak görev yaptığı Kars’ın Kağızman İlçesi’nde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle kan davalık olan Çengili ve Akören köylülerini barıştırmıştı. Güzel’in içinde olduğu heyet, iki köy halkını ikna ederek 70 yıllık geçmişi olan husumeti noktalamıştı.

        Şehit Binbaşının askerlerinin terhis gecesinde yaptığı veda konuşması ortaya çıktı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ