Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bayram tatiline gidenlerin dönüş çilesi

        Kurban Bayramı'nın son gününde evlerine dönen tatilciler nedeniyle TEM otoyolunun İstanbul yönünde akıcı yoğunluk gece saatlerinde de sürdü. Türkiye’nin İstanbul, Konya ve Ankara bağlantı noktasındaki yolda 10 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu.

        AKICI YOĞUNLUK UZUN SÜRE DEVAM ETTİ

        Kurban Bayramı tatili için memleketlerine giden tatilcilerin dönüş yolculuğu bayramın son gününde de devam etti. Gece saatlerinde yola çıkan tatilciler, otoyolun Sakarya kesiminde özellikle İstanbul istikametinde araç yoğunluğunun artmasına neden oldu.

        Yoğunluk, otoyolun özellikle Arifiye-Sapanca kesiminde gerçekleşirken, trafikte herhangi bir aksama yaşanmadı. D-100 karayolunda da yoğunluk yaşanmadı.

        Trafik ekipleri, TEM otoyolu, D-100 ve D-650 karayollarında kontrollerini aralıksız sürdürdü.

        İZMİR-ANKARA VE İZMİR-İSTANBUL YOLLARINDA YOĞUNLUK

        Kurban Bayramı'nın son gününde İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul arasındaki yollarda trafik yoğunluğu yaşandı. İzmir-Bursa karayolundaki yoğunluktan dolayı Manisa'ya geç gelen yolcu otobüsleri, bu kentten başka yere gitmek isteyen vatandaşların yaklaşık 1 saat gecikmesine neden oldu.

        İzmir'i Bursa ve İstanbul'a bağlayan karayolu üzerindeki Akhisar ilçesinde trafik durma noktasına geldi. Trafikte ilerlemekte zorlanan sürücüler, Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yardımı ile yolculuklarına devam edebildi.

        Manisa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de trafiğin yoğun olduğu bölgelerde önlem aldı.

        İZMİR-ANKARA KARAYOLU

        İzmir'i Ankara'ya bağlayan E-96 karayolu üzerindeki Turgutlu ve Salihli ilçelerinde de yoğunluktan dolayı uzun araç kuyrukları oluştu.Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği ekipleri, ilçedeki ana kavşaklarda çalışmalar yaparak yolun sıkışan bölümlerini rahatlatmaya çalıştı.

        Salihli Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Komiser Yaren Öztürk, belirli aralıklarla konuşlandırılan ekiplerin sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardığını, Ankara yönünden İzmir istikametine yoğunluğun sürdüğünü belirtti.

        TEM OTOYOLUNDA TATİLCİLER 2. VİTESİ UNUTTU

        Araçlarıyla dönüş yoluna giren tatilciler, TEM otoyolu Kocaeli kesimi Bekirdere Viyadüğü’nde oluşan yoğunlukta zorla ilerlemeye çalıştı. Araçlardaki hız ortalamasını 15-20 kilometreyi geçmedi.

        AFYONKARAHİSAR TATİLCİLERİN DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU

        Kurban Bayramı tatilinden dönenler nedeniyle Afyonkarahisar’da da trafik yoğunluğu yaşandı. Türkiye’nin İstanbul, Konya ve Ankara bağlantı noktasındaki yolda 10 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu.

        Antalya ve İzmir karayollarını İstanbul, Konya ve Ankara kavşaklarına bağlayan İzmir nokta kavşağı ile Güvenlik nokta kavşakları arasındaki 2 kilometrelik yolda trafik durma noktasına geldi.

        Küçük çaplı maddi hasarlı kazaların da meydana geldiği İzmir ve Güvenlik nokta arasındaki karayolunda yaklaşık 2 saat bekleyen sürücüler otomobillerinden inerek karayolundaki trafik yoğunluğunu cep telefonları ile görüntülemeye çalıştı.

        Bazı sürücülerin ana yoldan çıkarak Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı belde ve köylerine giden stabilize yollardan gitmeye çalıştığı trafik sıkışıklığının pazartesi günü öğle saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. 112 Acil Servise ait mobil ekiplerin yanı sıra itfaiye ve AKUT ekipleri de trafik yoğunluğunun olduğu bölgede ekiplerle olaylara müdahale için hazır bekletildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ