Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu: Halkın önüne bir şantaj paketi konulmuş demektir

        GAZETE HABERTÜRK

        Kurban Bayramı’nda Avrupa’da 6 ülkeyi ziyaret ederek, 9 kentte partisi tarafından düzenlenen etkinliklere katılan ve ikili görüşmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, dün Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen etkinlikle programını tamamlayarak yurda döndü. CHP Lideri, programının Almanya ve Avusturya ayağındaki son duraklarında katıldığı etkinliklerde, son siyasi gelişmeler hakkında özetle şunları söyledi:

        AVRUPA SORUNU:

        (Suriyeli sığınmacılar) Batı’ya doğru gelince bu kez Batı ayağa kalktı. “Biz bunlara nasıl bakacağız?” diye... İyi de kardeşim, düne kadar 2 milyon 375 bin kişiye Türkiye bakarken sesiniz çıkmıyordu. Sadece alkışlıyordunuz, “Bravo Türkiye” diyordunuz. Şimdi onlar daha özgür bir dünya istiyorlar, daha iyi yaşam koşulları istiyorlar. “Biz Batı’ya gideceğiz” diyorlar, bu kez Batı ona önlem aldı, “Buraya gelmesinler” diye. Cenevre’de resmi görüşmelerde söyledim. Mülteci sorunu Türkiye sorunu olmaktan çıkmıştır. Mülteci sorunu artık bir Avrupa sorunudur.

        DENGELERİ BİLMEZSENİZ...:

        (Hükümetin Suriye politikasını eleştirerek) “Siz bilmezsiniz” dediler. “Ya Esad gider, ya Esad gider.” Tek düşmanları o. İyi de milyonlar ölüyor. Şimdi çark etmeye çalışıyorlar. Ama 2 milyon 375 bin Suriyeli Türkiye’de. Ülkeyi yönetirken aldığınız kararı iyi okumazsanız, dünya dengelerini iyi bilmezseniz, Suriye’nin Rusya için ne kadar önemli olduğunu anlamazsanız, İran için ne kadar önemli olduğunu anlamazsanız, Ortadoğu dengelerinin ne olduğunu bilmezseniz ve ülkeyi böyle bir batağa sürüklerseniz, 2 milyon 375 bin kişinin sorumluluğunu üstlenirsiniz. Türkiye’nin geldiği nokta bu.

        NİÇİN BOZULDU?:

        Şu soruyu herkesin kendisine sorması lazım. Uzun süredir devam eden çözüm süreci 7 Haziran seçimlerinden sonra niçin bozuldu? Hangi gerekçeyle kan akmaya başladı? “Analar ağlamasın” diye yola çıkıldı, şimdi herkes ağlıyor. Üstelik bayramda, şehit haberleri geliyor. Bu sorunun cevabını bulmak zorundayız. Vicdanlarımıza bu sorunun cevabını sormak zorundayız.

        400 MİLLETVEKİLİ:

        Eğer birisi çıkıp “Bana 400 milletvekili veremediğiniz için bu tablo ortaya çıktı” diyorsa, halkın önüne bir şantaj paketi konulmuş demektir. Bunun hesabını ben değil, sizler sormak zorundasınız. Nasıl? Sandığa giderek ve oyunuzu kullanarak. Şantaja teslim olmayarak.

        ‘İSTİKŞAFİ’ TUTANAKTA:

        (7 Haziran seçim sonuçlarına atıfta bulunarak) 13 yıllık saltanat bitti. “Milli irade” dediler, “Gelin koalisyon yapalım” dediler, “Görüşelim” dediler, görüştük. “3 aylık geçici hükümet kuralım” dediler, biz de kabul etmedik. Yaptığımız bütün görüşmeleri tutanaklara aldık, dolayısıyla yalan söyleyemezler, isterlerse tutanakları yayımlasınlar, biz buradayız.

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 1 Kasım’daki milletvekili genel seçimi öncesi çıktığı Avrupa turunun Avusturya ayağında Viyana’da Türkiye Büyükelçiliği’ni ve Avusturya Sosyal Demokrat Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

        İLK DURAK MERSİN!

        CHP, 7 Haziran seçimlerinde kamuoyuyla paylaştığı seçim bildirgesini revize etti. Bildirgede, emekliye dini bayramlarda 2 maaş ikramiye vaadi yerini korurken, bin 500 TL olarak açıklanan asgari ücretin artırılması bekleniyor. Terör olaylarına yönelik öneri ve tespitlerin de yer alacağı bildirgede, üniversite öğrencileri, eğitim sistemi, taşeron işçilik, spor gibi başlıklar yer alacak. CHP’nin revize edilen seçim bildirgesi, 30 Eylül’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacak. Seçim bildirgesinin ardından yurt gezilerine Akdeniz Bölgesi’nden başlaması planlanan Kılıçdaroğlu, bu kapsamda ilk olarak 3 Ekim’de Mersinli seçmenle buluşacak. Planlanan 25 mitingin yanı sıra CHP Lideri ilçe ve köyleri de ziyaret edecek. 7 Haziran seçimlerinde “Milletçe alkışlıyoruz” sloganını kullanan CHP, 1 Kasım’da ise “Önce Türkiye” diyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ