Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Kesin liste’ ilanı öncesi HDP’de adaylar hareketli

        Esra YAZDIÇ DEMİR/ANKARA

        Yüksek Seçim Kurulu (YSK), milletvekili kesin aday listelerini bugün ilan edecek. Kesin listelerin Resmi Gazete’de yayımlanması öncesi HDP’de hareketli saatler yaşanıyor.

        7 Haziran’da Batman 1. sıradan aday gösterilerek milletvekili olan Ali Atalan, 1 Kasım listesinde 4. sıraya düşürülünce adaylıktan çekildi.

        Parti yetkilileri Atalan’ın gönlünü alma peşinde. 7 Haziran’da 5 milletvekili çıkarılan Mardin’de 4. sıraya kaydırılabileceği belirtiliyor. Batman 2. sıra adayı İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici’nin adaylığı ise kamudaki görevinden istifa etmediği için reddedildi. Bunun üzerine Batman 2. sıra boş kaldı.

        7 Haziran’da Mardin 4. sırada seçilen ve 1 Kasım listesinde yine aynı sırada yer alan Mehmet Ali Aslan da adaylıktan çekildi. HDP kaynakları, Aslan’ın Bilici’nin yerine aday gösterilebileceğini ifade etti.

        ‘3 HİZANLI ADAY OLMAZ’

        HDP Bitlis 3. sıra adayı İbrahim Aslan da Facebook hesabından açıklama yaptı, HDP Genel Merkezi’nin talebi doğrultusunda adaylıktan çekildiğini duyurdu. Aslan, Bitlis listesindeki 3 adayın da Hizan kökenli olmasının seçmeni olumsuz etkileyebileceği düşüncesiyle böyle bir karar alındığını kaydetti.

        Partiler, listede yapacakları değişiklikleri bugün saat 17.00’ye kadar YSK’ya bildirmek zorunda.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ