Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vekillik bu defa daha fazla cep yakacak

        Deniz ÇİÇEK / HABERTÜRK

        7 Haziran’da milletvekili seçilmek, adaylara ortalama 300 bin TL’ye patlamıştı. Ancak koalisyon kurulamaması sonucu 1 Kasım’da yapılacak tekrar seçim, milletvekili adaylarının cebini daha çok yakacak.

        Kampanya döneminde vekil harcamalarının 1 milyon TL’ye kadar çıkabildiğine dikkat çeken Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Başkanı Şakir Gürel, zamanın kısa olması nedeniyle 1 Kasım’da adayların 7 Haziran’daki seçime göre daha fazla harcama yapmak zorunda kalacağını söyledi. Gürel, “Adaylar kısa zamanda seçmene daha hızlı ve daha etkin ulaşmanın yolunu arayacaklar. Bu da kesenin ağzını açmaktan geçiyor. Önceki seçimde 3 tane seçim bürosu kiralayan adaylar, bu defa 4-5 büro kiralamak zorunda. Bir aday en az 400 bin TL harcamak durumunda kalacak” dedi. Promotürk Başkanı Ercan Güler de 1 Kasım seçimlerinde reklam ve promosyon harcamalarının toplam 1 milyar TL’yi bulacağını belirtti.

        VEKİLLER NE DİYOR?

        AYDIN: ÇOK HARCADIM, FEDA OLSUN

        AK Parti’den hem yerel seçimde hem de 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde aday olan Ankara adayı Barış Aydın, seçim kampanyaları için en fazla harcama yapan isimlerden biri. Aydın, son 2 yılda 3. seçimine girdiğini belirterek, “Ekonomik olarak kolay değil. Seçim otobüsünden seçim bürosuna, reklamlardan medya yönetimine, seçim bürosuna gelen kişilere yapılacak ikrama kadar harcamalar üst üste binince gerçekten külfetli. Ama feda olsun. Zorla kimse ‘Şunu harca, bunu harca’ demedi” diye konuştu.

        HAKVERDİ: SIKINTI ÇEKTİM

        CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, varlıklı biri olmaması nedeniyle yaşadığı zorluklara dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu konuda en çok sıkıntı çeken kişilerdenim. İş dünyasından gelmediğim için harcamalar etkiliyor.”

        KREDİYLE KAMPANYA

        Bu seçimde Hazine yardımı alamadıkları için partiler 1 Kasım’a kasaları boş giriyor. Vekil adaylarından başvuru için 5 bin TL alan CHP’nin, seçilecek yerden listelere giren mevcut 128 milletvekilinden 60’ar bin TL ‘kampanyaya destek’ ücreti talep ettiği öğrenildi. Bu, parti kasasına vekillerin cebinden 7 milyon 680 bin TL girmesi anlamına geliyor. Ancak parti yönetiminin 60 bin TL talep etmesinin 7 Haziran’daki harcamaların ardından CHP’li vekilleri zor durumda bıraktığı, bazı vekillerin tüketici kredilerine başvurarak ya da araçlarını satarak bu parayı ödemeye çalıştıkları iddia ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ