Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP, Elazığ’da 40 yıllık vekil hasretini Fatih Gürsul ile bitirmek istiyor

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        CHP, yıllardır milletvekili çıkaramadığı Elazığ’da bu kez Doç. Dr. Fatih Gürsul ile sonuca gitmeye çalışacak.

        Öğretim üyeliğini bırakarak siyasete giren, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Gürsul, alışılmışın dışında bir seçim kampanyası yapmaya hazırlanıyor. Elazığ’da kendi köyünde bir kayısı ağacının gölgesinde düzenlediği basın toplantısıyla seçim kampanyasını başlatan Gürsul, izleyeceği stratejiyi HABERTÜRK’e anlattı.

        Gürsul şunları söyledi:

        Hayatım hep zorluklarla mücadeleyle geçti. Üniversiteyi kazanıp Ankara’ya geldiğimde dolmuşa binecek param yoktu. Bu noktadan başlayıp Hacettepe Üniversitesi’nde ve İstanbul Üniversitesi’nde öğretim üyeliği, University of California San Diego’da misafir öğretim üyeliği yaptım. Aslında ben Anadolu’da örneğine çok rastlanılan bir Cumhuriyet kazanımıyım.

        Hayatım boyunca hiç klasik ve alışılagelmiş bir yoldan gitmedim. Kendi köyümde halkımızla beraber seçim startı da bu anlayışımın eseridir. Sürekli, ‘CHP, Sivas’ın ötesine geçemiyor’ eleştirisi yapılıyor. Elazığ’ın Baskil İlçesi’nin bir köyünde, bir kayısı ağacının gölgesinde seçim startı, ‘CHP, Sivas’ın ötesine geçemiyor’ eleştirilerine yanıttır. Doğu’da CHP’ye susamışlık var.

        Milletvekili seçildikten sonra Elazığ’da bir ofis açacağım. Hemşerilerim bir sorunu olduğunda Ankara’ya gelip Meclis’ten içeri girmek için vekil sekreterlerine yalvarmayacaklar. Elazığ’da bir sekreter ve danışman görevlendireceğim. Hemşerimin bir sorunu olduğunda onu yerinde çözeceğim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ