Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Bircan İlhanlı'nın babası: Mesaj versem dinleyen yok

        Beycan ÜÇKARDEŞ / ADANA

        Adana Dağlıoğlu Polis Merkezi'ne bağlı ve içerisinde 3 polisin bulunduğu ekip otosuna yapılan silahlı saldırıda şehit düşen polis memurlarının acı haberi ailelerine gece geç saatlerde verildi.

        Bircan İlhanlı'nın şehadet haberi, Kozan'ın Pekmezci Mahallesindeki baba ocağına haberi İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez verdi. Haberi duyan 68 yaşındaki anne Arzı İlhanlı fenalık geçirdi. Ambulans ile Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan acılı kadın müşahede altına alındı. Metanetini koruyan 75 yaşındaki baba İzzet İlhanlı'yı Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez ve polis memurları teskin etti. Şehidin evi Kozan Belediyesi'nce bayraklarla süslendi.

        "MESAJ VERSEM DİNLEYEN YOK"

        Bir oğlunun Bursa'da astsubay olduğunu, şehit olan oğlunun ise 6 yıldır Adana'da polis olduğunu ifade eden acılı baba, "Kimseye verecek bir mesajım yok hem versem ne olacak ki bu hükümete. Dinleyen yok, soran yok halimizi bilen yok. Vatan sağolsun demekle iş bitmiyor. Vatan bizim vatanımız ama böyle vatan kurtulmaz. Her gün şehit her gün şehit. Allah herkesin çocuğunu korusun" diye konuştu.

        KIZINI ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRDİ ŞEHİT DÜŞTÜ

        İki çocuk babası 50 yaşındaki şehit polis memuru Bircan İlhanlı'nın 20 yıllık memur olduğu, emekli olmak istediği fakat, üniversiteyi yeni kazanan kızını okutabilmek için çalışmaya devam ettiği öğrenildi. İlhanlı'nın bir gün önce Erzurum'a kızını üniversiteye yerleştirerek Adana'ya döndüğü bildirildi.

        Süleyman Çakır'ın Adana'nın Ceyhan ilçesindeki baba ocağı da yasa büründü. Acılı baba Ali Çakır oğlunun görevini yaparken hayatını kaybettiğini belirterek taziyeye gelenlere "Vatan sağolsun" dedi. Sinir krizi geçiren anne Meryem Çakır'ı ise polis memurları ve komşuları teselli etti. Şehit Polis Memuru Süleyman Çakır'ın evli ve 2 çocuk babası olduğu eşi nazlı ile Adana'da oturduğu öğrenildi.

        "OPERASYONLAR BAŞLADI"

        Adana Valisi Mustafa Büyük, "Şüphelilerle ilgili ilimizde özellikle o bölgede çok geniş çaplı operasyonlar başladı. En kısa sürede bu saldırıyı yapanlarla ilgili yakalama işlemi yapılacağı ümidi içindeyiz. Tabi polis teşkilatımıza, ülkemize, şehrimize başsağlığı diliyoruz. İlimizde ikinci saldırı. Pozantı'daki saldırıdan sonra bunun acısını yaşıyoruz. Ama milletin birliği ve beraberliği bozulmayacak, hukuk içerisinde her türlü cevabı en katı şekilde gerçekleştirilecektir" dedi.

        Şehitlerden polis memuru Süleyman Çakır Ceyhan İlçesi'nde, polis memuru Bircan İlhanlı ise Kozan İlçesi Pekmezci Köyü'nde öğle namazına müteakip, kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ