Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Pişmanım’ dedi 23 sabıkası ile ‘iyi halden’ indirim aldı

        Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi 38 yaşındaki Serpil Erfındık’ın boşandığı eşi Vedat Atik tarafından 3 yıl önce bıçaklanarak öldürülmesi davasında karar çıktı.

        İzmir Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da takip etti. Cinayeti, eski eşi hakkındaki koruma kararı bittiği gün işleyen sanığın avukatı, “Müvekkilim çocuğunu almak üzere gittiğinde olay gerçekleşiyor. Tasarlanmış bir cinayet değil. Tarafların küçük bir çocuğu var. Anne öldü, baba cezaevinde. Anneden yoksun edilen çocuğun bir de babadan yoksun edilmemesi için sanık lehine olacak hakların uygulanmasını istiyorum’’ diyerek savunma yaptı.

        Söz verilen sanık Vedat Atik ise “Pişmanım, keşke böyle bir şey olmasaydı, yaşanmasaydı bu olay’’ diye konuştu.

        MÜEBBETE İNDİRİM

        Mahkeme Heyeti Başkanı, sanık Vedat Atik’in eylemlerini sabit gördüklerini, eski eşini kasten bıçakla öldürme suçundan müebbet hapis ile cezalandırıldığını açıkladı. Ancak ceza, sanığın “duruşmadaki iyi hali ve pişmanlık duyduğunu belirtmesi” nedeniyle indirim yapılarak 25 yıla düşürüldü. Öte yandan hakaretten 6 ay 7 gün, hırsızlıktan 1 yıl 10 ay 15 gün, zincirleme tehditten 1 yıl 15 gün ceza verildi. Sulh Hukuk Mahkemesi, Erfındık ve zanlı Atik’in çocuğunun velayetini babaannesine verdi.

        ‘HAKİMİN VİCDANI YOK MU?’

        Duruşmanın ardından karara isyan eden Serpil Erfındık’ın annesi Tülay Aksakal ise şunları söyledi: “Adalet yerini bulmadı. Sözün bittiği yer. Evladımı toprağa vermişim. Benim yavrum toprak oldu. Hâkimin vicdanı yok mu? 23 sabıkası olan bir adama nasıl iyi hal indirimi verebiliyor. Anlamış değilim.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ