Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Vatandaş MHP’nin 4 ilkesini sandıkta kabul edecektir’

        Meral Akşener’in aday gösterilmemesine ilişkin Vural, “Zaman zaman bu tercihler olabiliyor. Sayın Akşener de genel merkezimizin takdiri diyerek bu konuda tavrını ortaya koydu. Dolayısıyla bunun ötesinde bir anlam yüklemenin fazla bir gereği yok. Kişisel bir konu olduğu kanaatinde değilim. Zaman zaman bu tercihler oluyor” diye konuştu.

        ‘SİSTEMİ ÇALIŞTIRMADI’

        Koalisyon görüşmeleriyle ilgili AK Parti’ye sunulan 4 ilkelerinin kabul edilmediğini vurgulayan Oktay Vural, “Aslında Sayın Davutoğlu’na verilen görev hükümet kurma görevi değildi. Seçime götürme göreviydi. Dolayısıyla burada sistemi çalıştırmayan maalesef Sayın Cumhurbaşkanı olmuştur” dedi. Sandıktan yeniden bir koalisyon tablosu çıkması halinde MHP’nin tavrının ne olacağına ilişkin soru üzerine de Vural şunları söyledi:

        “Milliyetçilik bir makyaj, bir imaj meselesi değildir. Milliyetçilik bir duruştur. Bir tavırdır. Aziz milletim bu olan bitenleri görüyor. MHP’nin siyasi partilerle işbirliği zeminini ifade ettik. AK Parti’ye sunduğumuz 4 ilkemiz var. Milli üniter devlet. Çözüm süreci yok. Terör bitirilecek. Rüşvet yolsuzluk, kime varırsa varsın hesap verilecek ve parlamenter demokrasi. Ama AKP’yi yöneten kılavuzlar Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu duruşunu reddettiler. Ben inanıyorum ki 1 Kasım’da vatandaşımız diyecek ki, arkadaş evet Milliyetçi Hareket Partisi bu 4 ilkeyi ileri sürmüş sen reddetmişsen ben sandıkta bunları kabul ediyorum, bu eksende bir araya gelin.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ