Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Selami Altınok: Bu mübarek toprakları namerde çiğnetmeyiz

        İçişleri Bakanı Selami Altınok, Hakkari'de şehit olan askerler için düzenlenen uğurlama törenine katıldıktan sonra, Van Valiliğine geçerek, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerini kapsayan seçim güvenliği toplantısına katıldı.

        Valilik Toplantı Salonunda Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, İller İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan, 4 ilin vali, emniyet müdürü ve jandarma komutanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Altınok, 1 Kasım 2015'te yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirlerin değerlendirildiği seçim güvenliği toplantılarının 4'üncüsünü Van'da yaptıklarını bildirdi.

        Seçim sürecinin 31 Ağustos itibariyle başladığını ve bu sürecin demokratik bir olgunluk içinde geçmesi için her türlü güvenlik tedbirini aldıklarını belirten Altınok, şunları söyledi:

        "Türkiye, dünyanın en zor ve en stratejik coğrafyalarından birinde yer almakta. Bölgedeki istikrarsızlıklar ülkemizi de etkilemektedir. Yanı başımızda, sınırlarımızın bittiği yerde savaşlar var. Milyonlarca insan evini, yurdunu geride bırakarak ülkemize sığınıyor. Bu insanlar Türkiye'yi bir istikrar adası, sığınılacak güvenli bir liman olarak görüyor. Bu zor coğrafyada sağlam durabilmek için birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Millet olarak, sınır ülkelerde yaşanılan sıkıntıları görüp, her türlü hile ve tuzağın farkında olmalıyız. Bölücü terör örgütü mensupları, düzenledikleri kalleşçe saldırlarla, milletimizin namus ve şerefini korumak için görev yapan, mukaddesatımızın şanlı bekçisi kahraman askerimizi, polisimizi şehit ediyorlar. Binaları, araçları ve iş makinelerini yakıp, yağmalıyor, milli servetimize zarar veriyorlar. Eli kalem tutacak çocukların ellerine silah veren bu vahşet şebekeleri, sokaklara hendekler kazıyor, patlayıcı düzenekleri kuruyor, tehditle ve baskıyla bölgede yaşayan insanların hayatlarını yaşanmaz hale getiriyor, bu aziz milleti, yıldırmaya, bölmeye, ateş çemberinin içine çekmeye çalışıyorlar"

        "Cesur ve kararlı duruş sergiledik"

        Bütün bu olaylar karşısında ülkedeki güven ve istikrar ortamının devam etmesi için her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Altınok, ülke olarak, huzurdan ve kardeşlikten rahatsız olanlar karşısında cesur ve kararlı bir duruş sergilediklerini, sergilemeye de devam edeceklerine değindi. Altınok, "Güvenlik güçlerimiz, ülkeyi kargaşa ve şiddet sarmalına çekmeye çalışan, terör örgütü ve yandaşlarına karşı, büyük bir fedakarlık ve özveriyle, gerek sınır ötesinde, gerekse sınırlarımızın içinde, kahramanca mücadele veriyor" dedi.

        Altınok, bütün güvenlik güçlerini üstün gayret ve başarılı çalışmalarından ötürü kutladı. Altınok, "Bu uğurda şehadet şerbetini içen askerlerimize, polislerimize, korucularımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin canı ve malı bizim için azizdir, bunları ne pahasına olursa olsun koruyacağız. Bizler vatanımızı ve milletimizi korumak için şehadet şerbetini içen, 34 ülkede 78 şehitliği olan bir ecdadın torunlarıyız. Son kalemiz olan bu mübarek toprakları namerde çiğnetmeyiz" diye konuştu.

        İçişleri Bakanı Selami Altınok insanların inancının, düşüncelerinin, yaşam biçiminin ve etnik kökenlerinin ne olursa olsun millet olarak kaderlerinin bir olduğunu söyledi.

        "Seçim güvenliği büyük önem taşıyor"

        Altınok, huzur, güven ve istikrarın olmadığı yerde gelişme, kalkınma ve refahın sağlanamayacağını, huzur ve güvenliğin, adalet ve esenliğin sağlanamadığı toplumlarda birlik ve beraberlikten, yarınlara umutla bakmaktan söz etmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Altınok, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimlerin, güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesinin büyük bir önem arz ettiğini vurguladı.

        Altınok, halkın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan hür bir şekilde sandığa yansıması için çalışmalarını büyük bir titizlikle devam ettirdiklerini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ