Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Üniversiteler yaklaşık 2 bin Suriyeli öğrenciye kapılarını açtı

        YÖK'ün 9 Ekim 2013'deki kararıyla ülkelerindeki iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'de bulunan Suriyeli öğrencilere, Türk üniversitelerinde öğrenim görme imkanı tanınmıştı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ülkelerindeki kriz nedeniyle Türkiye'de bulunan Suriyeli öğrencilerin üniversitelerde eğitim ve öğretimlerini alabilmelerine yönelik çalışma başlatılmasını ve bu kapsamda kapılarını Suriyeli öğrencilere açacak olan üniversitelerin eğitim programlarında nitelik kaybı yaşanmaması için de gerekli tedbirlerin alınmasını istemesi üzerine, bu yılın başında YÖK'te 8 üniversite rektörünün katılımıyla toplantılar düzenlenmişti.

        Bu toplantıların ardından YÖK, 8 üniversitede Suriye'den Türkiye'ye gelen öğrenciler için öğretim dili Türkçe ve yabancı dilde program açılabilmesine karar vermişti.

        Bu kapsamda Çukurova, Gaziantep, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kilis 7 Aralık, Harran, Mersin, Mustafa Kemal, Osmaniye Korkut Ata üniversitelerinin, Suriye'den gelen öğrenciler için Yükseköğretim Yürütme Kurulunun onayıyla yurt dışından öğrenci kabulü çerçevesinde, öğretim dili Türkçe ve yabancı dilde program açabilmesine olanak sağlanmıştı.

        Suriyeli öğrencilerin en çok kayıt yaptırdıkları bölümler arasında mühendislik-mimarlık, iktisadi ve idari bilimler ile fen-edebiyat fakülteleri bulunuyor. Bu üniversitelerin mühendislik-mimarlık fakültelerinde 409, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde 245, fen-edebiyat fakültelerinde 218, ilahiyat fakültelerinde 184, eğitim fakültelerinde 86, sağlık bilimlerini içeren fakültelerde 85, tıp fakültelerinde ise 67 öğrenci öğrenim görüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ