Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 120 STK, Nihat Çiftçi'ye yapılan saldırıyı kınadı

        Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı önünde basın açıklaması düzenleyen sivil toplum kuruluşları, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yapılan saldırının kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

        STK'lar adına açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Şefik Bakay, "Son dönemde, ülkemizin kalkınmasını hazmedemeyen, milletimizin, birlik ve beraberliğini bölmeye yönelik, alçakça suikast ve terör saldırılarından bir tanesi de maalesef önceki akşam, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ekibine yönelik olarak düzenlenmiştir. Yıllardır, huzurun başkenti olan ve terör olaylarına pirim vermeyen Şanlıurfamızı kaos ortamına çekme girişimleri hiç bir zaman kabul görmemiş, görmeyecektir. Bu talihsiz olayı yapanlar ve destekçilerini, halkın rahatından ve refahından, huzursuz olan iç ve dış düşmanlarımızı çok iyi tanıyoruz. Ancak herkes bilsin ki; bu alçakların hevesleri kursaklarında kalacak bizler millet olarak daha da fazla kenetleneceğiz"dedi.

        "STK'LARDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI"

        Urfa halkını sağduyuya davet eden Bakay, "Şehrimizi terör ve şiddetle anımsatmak isteyenlerin tuzağına düşmeyecektir. Tabiki terörün dini, dili ve ırkı yoktur. Kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, kime karşı olursa olsun yapılan saldırıyı ve terörü lanetliyoruz. Halkın içinden gelen ve hep halkla birlikte olan Sayın Nihat Çiftçi'ye yapılan saldırıyı, tüm insanlığa yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Hep birlikte, teröre karşı başkanımızın yanında olduğumuzu, beyan ediyoruz. Tüm STK'lar ve sağduyulu vatandaşlar olarak bir kez daha bu olayı yapanları, yaptıranları ve destekleyenleri nefret ve şiddetle kınıyoruz. Tüm halkımızı sağduyuya davet ediyoruz."ifadelerine yer verdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ