Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Genelkurmay Başkanlığı: Helikopterler bölgeyi ateş altına aldı

        GenelkurmayBaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün saat 11.00'da Mardin'in Nusaybin ilçesinde sürdürülen operasyonda bölücü terör örgütü teröristlerle çatışma çıktığı belirtildi. Açıklamaya göre, çıkan çatışmada ikisi ağır olmak üzere beş asker ve bir geçici köy korucusu yaralandı. Yaralı iki asker helikopterle hastaneye sevk edildi ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen bir asker kurtarılamayarak şehit oldu. Bir teröristin ölü olarak ele geçirildiği çatışmanın sona erdiği bildirildi.

        Öte yandan, bugün saat 11.45'de Şırnak'ın Beytüşşebap bölgesinde intikal halinde olan ikmal konvoyuna bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından el yapımı patlayıcıyla (EYP) saldırıda bulunuldu. Düzenlenen saldırı sonucu bir askerin şehit olduğu, bir askerin ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı bildirildi. Yaralı askerin helikopterle hastaneye sevk edildiği ve tedavisine başlandığı kaydedildi.

        "TERÖRİSTLERİN MUHTEMEL KAÇIŞ İSTİKAMETLERİ ATEŞ ALTINA ALINDI"

        Açıklamada, "Bölgeye taarruz helikopter kolu ile takviye birlikler sevk edilmiş, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırılarda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza ve Geçici Köy Korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ