Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

        Fethiye'nin Karaçulha Mahallesi'ndeki 3 katlı apartmanın 1'inci katında geçen 8 Şubat'ta meydana gelen olayda Gökhan Aker, dini nikahlı eşi Ayşe Kocaoğlu ve annesi Şule Tirimoğulları'na av tüfeğiyle saldırdı.

        Ayşe Kocaoğlu sol omzundan yaralanırken, Şule Tirimoğlulları götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yakalanan Aker, cezaevine gönderildi. 2 aylık hamile olduğu anlaşılan Ayşe Kocaoğlu ise İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedaviye alındı. Omzunda enfeksiyon oluşan Kocaoğlu'na hamile olduğu için ilaç verilemedi. Kolunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kadına Sağlık Bakanlığı'ndan alınan özel izinle 26 Şubat'ta kürtaj yapıldı.

        'ÇOK PİŞMANIM' DEDİ

        'Kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömürboyu hapis istemiyle yargılanan Gökhan Aker, Ayşe Kocaoğlu'nun da katıldığı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada çok pişman olduğunu söyleyen Aker, Beni gerçekten çok kışkırttılar. Bir anda kendimi kaybettim. Bilseydim yapmazdım. Çok pişmanım dedi.

        'ANNEM İÇİN ŞİKAYETÇİYİM'

        Mahkemede son sözleri sorulan Ayşe Kocaoğlu ise olaydan 3 gün önce Gökhan Aker ile telefonla konuştuğunu, kendisine çocuğunu aldıracağını söylediğini, ayrıca olay günü de telefonla konuşup 'Çocuğu aldırdım' dediğini anlattı. Kocaoğlu, Ona başkasını istediğimi, sevdiğimi söyledim. Benden vazgeçmesini istedim. O tarihte bir başkasıyla aramda ilişki yoktu. Sadece Gökhan'dan ayrılmak için bu sözleri söyledim. Annem, Gökhan'a, 'Sen ne biçim erkeksin. 2 çocuklu bir kadını aldın' demişti. Sanık, benim bu olaydan önce hamile olduğumu biliyordu. Gebelik testini birlikte yaptırmıştık. Hamile olmadan önce ve olduktan sonra da beni dövüyordu. Annemden dolayı alacağı ceza sanığa yeter. Benden dolayı ceza almasını istemiyorum. Sanıktan, beni yaraladığı için şikayetçi değilim, annem için şikayetçiyim diye konuştu.

        ÖMÜR BOYU VE 21 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

        Gökhan Aker, Şule Tirimoğulları'nı öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, dini nikahlı eşi Ayşe Kocaoğlu'nu pompalı tüfekle ağır yaralayıp öldürmeye teşebbüsten 16 yıl, konut dokunulmazlığını ihlalden 5 yıl, trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan 3 ay olmak üzere toplam 21 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ