Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eşlerinin gözü önünde kalleş saldırıyla şehit düştüler

        Veysi İPEK / Neşet DİŞKAYA / Ferdi DURDU / GAZETE HABERTÜRK

        Diyarbakır’da Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Tolga Topçuoğlu (26) ile Uzman Çavuş Sinan Uçan (31), dün sabah saat 07.30 sıralarında mesaiye gitmek için Bahçelievler Mahallesi’ndeki evlerinden sivil kıyafetle çıktı. Site bahçesinde otomobile binmeye hazırlandıkları sırada kar maskeli, 2 PKK’lı terörist, askerlere otomatik silahlarla ateş açtı. Balkonda kendilerini yolcu eden ve saldırıya tanık olan şehit askerlerin eşleri, Sibel Uçan ve Aysun Topçuoğlu, hemen 112 Acil Servis’i arayıp ambulans çağırdı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 asker, yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu.

        KEŞİF YAPMIŞLAR

        Kaçan PKK’lıları yakalamak için operasyon başlatılırken, teröristlerin şehitleri önceden takip ettikleri ve olay yerinde keşif yaptıkları belirlendi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin acıya boğan saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz” ifadesi kullanıldı. Şehit askerler, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Silvan’da 23 Eylül’de de aynı askeri birlikte görevli Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, sivil kıyafetle evinden çıkarken PKK’lıların saldırısı sonucu şehit olmuştu.

        BOMBALI SALDIRIDAN KURTULMUŞTU

        Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun acı haberini alan Malatya’da yaşayan annesi Emine ve babası Alaattin Topçuoğlu, sinir krizi geçirdi. Malatya İnönü Üniversitesi mezunu olan Topçuoğlu’nun 2 yıl önce sözleşmeli olarak göreve başladığı, ağabeyinin de uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. 2.5 ay önce İzmir’in Tire İlçesi’nden Silvan’a atanan ve 1 yıllık evli olan Topçuoğlu’nun, 3 ay önce bir oğlunun olduğu kaydedildi. Baba Alaattin Topçuoğlu, şehit oğlunun 20 gün önce de aynı yerde 2 araç halinde göreve giderken yola döşenen bombalı saldırıdan yara almadan kurtulduğunu söyledi. Şehit askerin cenazesi Malatya’da askeri törenle karşılandı. Şehidin eşi Aysun Topçuoğlu, 2 aylık bebeği Baran ile birlikte şehit eşinin naaşına sarılarak gözyaşı döktü

        Şehidin eşi Aysun Topçuoğlu, Malatya’daki törende 3 aylık bebeğine bakarak, “Babası mama getirecekti oğluma. Baban mama getiremeyecek aşkım, ben alırım sana. Baban gelemeyecek bugün” diye gözyaşı döktü.

        ‘BABA BURALAR KÖTÜ ’

        Şehit Uzman Çavuş Sinan Uçan’ın acı haberi, İzmir’de yaşayan annesi Türkan ve babası Celalettin Uçan’ı yasa boğdu. 10 yıllık uzman çavuş olan şehit Uçan’ın 10 gün önce Kurban Bayramı için anne ve babasının yanına gittiği öğrenildi. Baba Celalettin Uçan’ın, önceki gün oğluyla konuştuğu ve şehidin “Baba buralar çok kötü, sıkıntı çok’’ diyerek saldırı olabileceğini söylediği öne sürüldü. Yalova’da görev yaparken 3 ay önce Silvan’a atanan Uçan’ın 10 yaşındaki kızı Sudem’in, eğitim için babaannesi ve dedesinin yanında kaldığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ