Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG takvimi belli oldu: İlk sınavlar 25-26 Kasım’da

        GAZETE HABERTÜRK

        Sonuçları liselere geçişte kullanılacak ve 6 dersten yılda toplam 12 sınavın yapıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nde (TEOG) sınav takvimi açıklandı. İlk dönem TEOG sınavları 25-26 Kasım, bunların mazeret sınavları ise 12-13 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

        Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) internet sitesinden yaptığı duyuruya göre ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri TEOG’da ikinci dönem sınavlarına da 27-28 Nisan 2016’da girecek. Bu sınavın mazereti de, 14-15 Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek.

        Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere 8. sınıf öğrencileri 6 dersten 6’sı birinci dönem 6’sı da ikinci dönem olmak üzere yılda toplam 12 sınava giriyor. Her gün 3 sınav olmak üzere her dönem sınavlar 2 günde tamamlanıyor. 2’şer gün süren mazeret sınavları da eklendiğinde yılda 8 gün okullar tatil oluyor.

        Bu sınavlar liselere geçişte kullanılacak olan Yerleştirme Puanı’nın (YEP) hesaplanmasında yüzde 70 oranında etkili oluyor. YEP hesaplamasında öğrencilerin 6., 7. ve 8. sınıf notları da yüzde 30 etki yapıyor.

        TEOG sınavlarının en önemli özelliği yanlış cevaplanan soruların doğruları etkilememesi. Geçmiş yıllarda uygulanan Seviye Belirleme Sınavları’nda (SBS) ve üniversite sınavlarında ise 4 yanlış bir doğru cevabı siliyordu. Uzmanlar ölçme değerlendirme teknikleri açısından yanlışın doğruyu etkilememesini doğru bulmasa da MEB, bu uygulamayı sürdürüyor.

        Bu sınavların başka özelliği de öğrencilerin hastalık gibi nedenlerle sınavlara katılamamaları durumunda telafisinin olması.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ