Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa, Belçika ve Japonya'ya gidecek

        Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, 4-9 Ekim 2015 tarihlerinde, Fransa, Belçika ve Japonya'ya ziyaret gerçekleştirecek.

        Yurt dışı ziyaretlerine, 4 Ekim Pazar günü Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenecek "Teröre Karşı Milli Birlik" etkinliğine katılarak başlayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkede yaşayan Türkiye vatandaşlarıyla da bir araya gelecek.

        Erdoğan, Fransa'nın ardından 5-6 Ekim 2015 tarihlerinde, Belçika Kralı Philippe'in davetine icabetle, Belçika ve Türkiye ilişkileri açısından bir ilki teşkil edecek olan "Devlet Ziyareti"ni gerçekleştirecek. Erdoğan, "Devlet Ziyareti" kapsamında Kral Philippe ve Belçika Başbakanı Charles Michel ile resmi temaslarda bulunacak, Brüksel'de Avrupa Birliği'nin üst düzey yetkilileriyle görüşecek.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca 6 Ekim Salı günü, Kral Philippe ile birlikte, Türkiye'nin onur konuğu olduğu "Europalia Kültür ve Sanat Festivali"nin resmi açılışını da gerçekleştirecek.

        Erdoğan, yurt dışı programının son durağı Japonya'da ise İmparator Akihito ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşecek ve çeşitli temaslarda bulunacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ