Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Manavgat'ta sulama kanalında ölü balıklar bulundu

        Antalya'nınManavgatilçesi Şelale Mahallesi'ndeki sulama kanalında çok sayıda ölü balığa rastlandı. Denizde yaşayan bir türe ait olduğu belirlenen balıkların, bir kişi tarafından kanala atılmış olabileceği bildirildi.

        Antalya Büyükşehir BelediyesiManavgatKoordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şelale Mahallesi'nde vatandaşlar, sulama kanalında çok sayıda balık ölüsü görerek, durumu yetkililere bildirdi.

        Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekiplerince bölgede incelemelerde bulundu. Suya zehirli madde karışma ihtimaline karşı ASAT ekiplerince kanal suyu ve kanaldaki ölü balıklardan numune alındı.

        Büyükşehir BelediyesiManavgatKoordinatörü İbrahim Büküş, yaptığı yazılı açıklamada, yapılan tahlillerde suda herhangi bir zehirli maddeye rastlanmadığını bildirdi.

        Kanaldaki balıkların denizde yaşayan "Kupes" olarak adlandırılan bir balık türü olduğuna işaret eden Büküş, açıklamasında, "Sulama kanalına ölü balıkları kimin ne amaçla atmış olabileceğini anlamak mümkün değil. Vatandaşlarımızın endişelenmeleri için hiçbir gerekçe söz konusu değildir. Vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ