Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aydın Doğan Ahmet Hakan'ı evinde ziyaret etti

        Doğan, burada yaptığı açıklamada, ulusal gazete sahipliği açısından rekor sayılabilecek bir süre olan 40 yıldır meslekte olduğunu, bu sürede gazete binasının basılması, gazetesinin toplatılması, gazete binasının kurşunlanması gibi pek çok olayla karşılaştığını söyledi.

        Bugüne kadar karşılaştığı olayların ortaya çıktığını, Coşkun'a yönelik saldırının da aydınlatılmasını istediğini belirten Doğan, "Kim bunu yaptı? Basit bir olay, trafik sıkıştı vesaire... Çocuk kandırmasınlar. 4 tane mafya bozuntusu mu Ahmet'i dövdü? Kim yönlendirdi? Bunu yönlendirenin ortaya çıkması lazım. Tek istediğim budur" dedi.

        Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın otomobilinin kurşunlanması olayının faillerinin hala ortaya çıkarılamadığını kaydeden Doğan, "Basına karşı yapılmış bir saldırıysa hepimiz bayrakları alalım, yürüyelim" ifadelerini kullandı.

        Türk basınında öteden beri hükümet yanlısı ve karşıtı gazeteler ve gazetecilerin olduğunu ancak bugünkü duruma benzer bir durumla karşılaşılmadığını savunan Doğan, yapılan karşılıklı açıklamaları eleştirdi.

        Doğan, sözlerine "Bir de kendilerine göre 'millicilik' uydurmuşlar. Milli benim, ben. Benim gidecek yerim yok. 'Biz milliciyiz, sen PKK..." diye devam ederken, bu konuda daha fazla konuşursa ağzından küfürlü ifade çıkabileceğini vurgulayarak, konuşmasını kesti.

        Aydın Doğan, Hükümet'ten kendisini arayan olmadığını, yalnızca Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saldırıları kınayan bir açıklama yaptığını aktardı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MEKTUP

        Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığınız mektubun devamı gelecek mi?" şeklindeki sorusu üzerine Doğan, polemiğe girmek niyetinde olmadığını ifade ederek, Cumhurbaşkanı'na meydan okumak ya da onu yalancı çıkarmak amacında olmadığını dile getirdi.

        Doğan, "Bu benim işim değil, haddim de değil. Yüzde 52 oy almış, halkın seçtiği birisi. 'Ben, böyle bir şey söylemedim' diyorum. Yanlış mı hatırlıyor, olayları mı karıştırıyor... Ben, onun için yazdım" ifadelerini kullandı.

        Aydın Doğan ayrıca Cumhurbaşkanı'nın hem şahsına hem de ailesine karşı Türkiye'de en dikkatli davranan yayın grubu olduklarını öne sürdü.

        Bu arada, Aydın Doğan'ın ziyareti öncesinde polis memurları, caddede gayrinizami şekilde park eden DHA canlı yayın aracının sürücüsü Muhammed Yıldırım'ı gözaltına aldı. Kimliğini, aracın ruhsatını ve sürücü belgesini ibraz etmeden, aracı bulunduğu yerden çekemeyeceğini söyleyip gazetecilerin yanına doğru koştuğu öne sürülen Yıldırım, Harbiye'deki polis merkezine götürüldü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ