Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Beşir Atalay: Bu seçim bana göre HDP için de bir sınavdır

        Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van milletvekili adayıBeşirAtalay, Van'da sadece AK Parti veHDP'nin seçim çalışması yürüttüğünü belirterek, "Dileriz ki diğer partiler de gelsin buralarda çalışsın. O partiye de tavsiyemiz şu: Eğer demokrasiye inanıyorlarsa seçimin huzurunu bozacak hiçbir şey yapmasınlar ve yaptırmasınlar. Yaptırırlarsa dünyaya teşhir ederiz, yaptıklarına pişman ederiz" dedi.

        Atalay, partisinin Van Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Van'da bu seçimin farklı olacağını, ilk günki aşkla çalışacaklarını söyledi.

        AK Parti'yi bir kutlu misyon, bir hareket olarak gördüklerini vurgulayanAtalay, "Biz ne için çalıştığımızı çok iyi biliyoruz. Bunun karşılığının nerede, nasıl verileceğini de biliyoruz. Onun için çalışıyoruz ve rabbimize hamdolsun biz başardık. Türkiye'de başarılamazı başardık. AK Parti'nin şu 14 yıllık tarihine bakarsak, hiçbir siyasi partinin yapamayacağı büyük başarılara imza attık. Kurucu liderimizden, genel başkanımıza ve en ücra köşedeki köy temsilcimize kadar dimdik ayaktayız ve ayakta olacağız" diye konuştu.

        Atalay, Van'dan milletvekili adayı gösterilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, bunun kendisi için büyük bir onur ve şeref olduğunu dile getirdi.

        Van'da çok planlı ve programlı bir seçim kampanyası yürüteceklerine dikkati çekenAtalay, partililerin son 1 aylık seçim sürecini çok iyi değerlendirmesini istedi.

        Atalay, partililerin heyecan ve motivasyonlarını yüksek tutmaları gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

        "Hiçbir endişe ve korku bize yaklaşmasın. Müslümana korku yakışmaz. Girmediğimiz ev kalmayacak, Van'ın gitmediğimiz bir köşesi kalmayacak. Van bizim, buna inanacağız ve böyle çalışacağız. Biz Van'da huzurlu bir seçim ortamı arzu ediyoruz. Bütün ülkede seçimin huzuru için hükümetimiz çalışıyor. Güvenlik tedbirlerimiz daha etkili şekilde uygulanıyor ve uygulanacak ama biz AK Parti olarak seçim ortamının huzurlu bir demokrasi şöleni halinde geçmesini arzu ediyoruz ve bunun için çalışacağız, buna gayret edeceğiz. Bunu bozacak hiçbir mesajımız olmayacak. Aksine, bunu bozacaklara karşı tutumumuz ve sözümüz olacak. Kimseye bu huzur ortamını bozdurma fırsatını da vermeyeceğiz."

        "BU SEÇİM BANA GÖRE HDP İÇİN DE BİR SINAVDIR"

        AK Parti dışında Türkiye genelinde siyaset yapan bir parti olmadığına işaret edenAtalay, "Biz Türkiye'nin her ilinde, her ilçesinde, her köyünde siyaset yapıyoruz. Onun için diyoruz ki AK Parti Türkiye'nin birliğinin, bütünlüğünün çimentosudur, sigortasıdır. Görüyorsunuz burada başka partiler yok. Bizim dışımızda bir parti var. Dileriz ki diğer partiler de gelsin buralarda çalışsın. O partiye de tavsiyemiz şu: Eğer demokrasiye inanıyorlarsa, seçim huzurunu bozacak hiçbir şey yapmasınlar ve yaptırmasınlar. Yaptırırlarsa dünyaya teşhir ederiz, yaptıklarına pişman ederiz. Bunu bilsinler" diye konuştu.

        "Burada özellikleHDP'li dostlara şunu söylüyorum: Biz sivil siyasete çok önem veriyoruz" diyenBeşirAtalay, şunları ifade etti:

        "Sivil siyasetin, vesayetten kurtulmuş siyasetin, milli iradeyle oluşan siyasetin Türkiye'nin geleceğini belirlemesi için çalışıyoruz. AK Parti bunun için var. AK Parti vesayet mekanizmalarıyla mücadele ederek bugünlere geldi. Onun için Vanlı kardeşlerim, geçen seçimde bir sivil siyaset umuduylaHDP'ye oy verdi, hak ettiğinden fazlasını verdi. Umut neydi; terör ve şiddet biter, siyaset kurumu güçlenir ve Türkiye'nin meselelerini TBMM çözer ama böyle mi oldu? Vanlı kardeşimiz şimdi görüyor, 7 Haziran'dan sonra yeniden terör ortamını canlandırdı ve bu partinin en tepesindekiler terör örgütünün gölgesine sığındı. Böylesi bir siyaset olmaz. Bu başka bir vesayettir. Çözüm Süreci'nin hedefi neydi? Silahlar gömülecek, devlet eve dönüşle ilgili gerekli çalışmaları yapacak, bundan sonra şiddet ve terör değil, siyaset konuşacak. Biz şimdi onu arzu ediyoruz ve bu seçim bana göreHDPiçin de bir sınavdır. Ya sivil siyaset alanında güçlenecek, seçim ortamında gösterdiği tutumlarla onu ispat edecek ya da terörle bütünleşmiş, siyasi hiçbir anlamı olmayan bir hareket olacaktır."

        KAPIKÖY SINIR KAPISI'NIN KAPATILMASI

        Atalay, İran ile olan Kapıköy Sınır Kapısı'nın Van'ın hayat damarı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

        "Bir yandan terör bir yandan da ticari hayatı canlandıran o kapı kapanmış. Niye kapandı o kapı, biliyorsunuz değil mi? Bunlar o kapıda çalışan gümrük memurlarını kaçırdılar. Peki kapı nasıl çalışacak o zaman? Şimdi ticaret odası başkanımız 'Aman o kapı açılsın' diyor. Bütün Vanlılar bunu istiyor. Vanlılar şunu da görmeli: Bu kapı niye kapandı, kim kapattı,HDP, o kişilerin kaçırılmasından sonra kapıda hangi açıklamayı yaptı? Bunları herkese anlatmalıyız. Bunu iyi anlatırsak, kazanırız. İnşallah o kapı için çalışıyoruz."

        Van'ın talihini değiştirmek için farklı bir heyecanla çalıştıklarını anlatanAtalay, bu seçimin Türkiye'nin de geleceğini ve talihini belirleyeceğinin altını çizdi.

        Atalay, partilerinin en önemli gücünün teşkilatları olduğunu vurgulayarak, seçim gününe kadar yoğun bir şekilde çalışacaklarını söyledi.

        Kürt vatandaşların hakkını, hukukunu bugüne kadar AK Parti'nin savunduğunu ifade edenAtalay, "Kürt vatandaşlarımızHDP'den bugüne kadar ne görmüş. AK Parti bir adalet partisidir. Nerede bir haksızlık görürsek onunla mücadele ederiz. Bugün devletin zulmü yok ama o haddini bilmezlerin zulmü var. Devlet kendisiyle hesaplaştı, 'Yanlış yapmışım' dedi. 2001'de parti programına ne yazdıksa onu yapıyoruz. Birileri istiyor diye yapmıyoruz" dedi.

        Atalay, 7 Haziran seçimlerinde sadece 5 ilde milletvekili çıkaramadıklarını anımsatarak, Anamuhalefet partisinin ise 81 ilin 37'sinde milletvekili çıkaramadığını sözlerine ekledi.

        Programda, Van milletvekili adayları Burhan Kayatürk, Vahdettin İnce, Fatih Çiftçi, Kayhan Türkmenoğlu, Ebubekir Kaçmaz, Faruk Alpaslan ve Ferman Yıldırım da selamlama konuşması yaptı. Milletvekili adayları daha sonra toplu halde fotoğraf çektirdi.

        BeşirAtalay, programın ardından Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ